Sałatka z jagód pszennych i Farro
Pszenica Berry i Farro sałatka może być tylko przystawka szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 287 kalorii, 9g białka, oraz 11g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.78 za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz melasę z granatu, musztardę dijon, jagody pszenicy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Sałatka Z Jagód Pszennych, Sałatka Z Jagód Pszennych, oraz Sałatka Z Jagód Pszennych.
Instrukcje
Włożyć jagody pszenne do średniego rondla, dodać 6 szklanek wody oraz sól i pieprz. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu do miękkości i żucia, o 1 godzinę, dodając więcej wody w razie potrzeby.
Spuścić wodę, która została.
Przenieść jagody pszenicy do dużej miski.
Umieścić farro w innym średnim rondlu i dodać tyle wody, aby pokryć o cal i sól i pieprz. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i dusić do miękkości, 25 do 40 minut, dodając więcej wody w razie potrzeby.
Spuścić wodę, która została.
Przenieść do miski z jagodami pszenicy. (Ziarna można przygotować z wyprzedzeniem do jednego dnia i schłodzić.)
Podczas gdy ziarna gotować, zrobić winegret musztardy.
W misce ubić ocet, musztardę, melasę z granatów, sól i pieprz do smaku.
Stale ubijając, drybluj w 1/4 szklanki oleju, aż mieszanina będzie gładka i zemulgowana. Smak i doprawić w razie potrzeby.
Rozgrzać dużą patelnię na dużym ogniu.
Dodaj pozostałą 1 łyżkę oleju, a gdy jest prawie Dymiony, dodaj pomidory. Doprawić solą i pieprzem i gotować, rzucając raz lub dwa razy, aż pomidory mają kilka ciemnych plam, o 4 protokół.
Zdjąć z ognia, ostudzić i zmniejszyć o połowę.
Dodaj pomidory, szalotki i bazylia do ziaren.
Wlać vinaigrette po bokach miski; wrzucić i złożyć sałatkę razem.
Przełożyć na talerz i zetrzeć na wierzchu kozi ser.