Sałatka z jagodami
Sałatka z jagodami to przystawka na 10 osób. Jedna porcja zawiera 181 kalorii, 6 g białka i 12 g tłuszczu. Za 1,11 USD za porcję ten przepis pokrywa 9% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka oleju roślinnego, maku, mielonej musztardy i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak przepyszny. 93 osoby były zadowolone, że wypróbowały ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli jesteś na diecie bezglutenowej i lakto ovo-wegetariańskiej. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 10 minut. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał solidny wynik łyżką wynoszący 54%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Sałatka z tosami, Sałatka z tosami żurawinowymi i Smaczna sałatka z tosami.
Instrukcje
W dużej misce wymieszaj warzywa, jagody, ser, migdały i ziarna słonecznika. W blenderze połącz olej, cukier, cebulę, ocet i musztardę; przykryć i miksować do momentu wymieszania. Wymieszać z makiem.
Skropić sałatkę i wymieszać.
Polecane wino: Chardonnay, Sauvignon Blanc, Gruener Veltliner
Sałatka w menu? Spróbuj połączyć z Chardonnay, Sauvignon Blanc i Gruener Veltliner. Zarówno Sauvignon Blanc, jak i Gruner Veltliner mają nuty ziołowe, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do cierpkiego winegretu, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. Winnica Raptor Ridge Shea Vineyard Pinot Noir z oceną 4,4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 46 dolarów za butelkę.
![Winnica Shea Raptor Ridge Pinot Noir]()
Winnica Shea Raptor Ridge Pinot Noir
Muskularne wino z delikatną stroną, ten rocznik Shea przedstawia się aromatami czarnej wiśni, ciemnej śliwki, sarsaparilli, nutą mandarynki i kuszącą mięsistością. Jedwabistość przodu prowadzi do łyku ciemnej wiśni, żurawiny i przypraw. Podwyższone kwasy i mocne taniny zapewniają trwałość i przyciągający uwagę dodatek do Twojej piwnicy. Podawać z: Wędzoną w herbacie piersią z kaczki z wiśniową soją i imbirem marynowaną potrójnie pieczoną szynką z glazurą żurawinową.