Sałatka z homara z fasolką szparagową, jabłkiem i awokado
Sałatka z homara z fasolką szparagową, jabłkiem i awokado to bezglutenowe, pierwotne i pescatariańskie danie główne. Ten przepis służy 4 i kosztuje $7.68 za porcję. Jedna porcja zawiera 258 kalorii, 24g białka, oraz 11g tłuszczu. Udaj się do sklepu i odbierz jabłko granny smith, grubą sól morską, mięso homara i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć sól morską, można śledzić to danie główne z Malinowe Ciasteczka Z Solą Morską jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 58%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Sałatka z awokado i homara, Sałatka z homara, awokado i grejpfruta, oraz Sałatka z homara, awokado i fety z cytrynowym winegretem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przygotuj dużą miskę z lodowatą wodą.
Napełnij garnek do makaronu 3 litrami wody i doprowadzaj do wrzenia na dużym ogniu.
Dodać grubą sól i fasolę, i blanszować, aż chrupiące przetargu, 3 do 4 protokół. (Czas gotowania zależy od wielkości i kruchości fasoli.) Natychmiast usuń durszlak z wody, pozwalając na odpływ wody z fasoli. Zanurz fasolę w lodowatej wodzie, aby ostygła tak szybko, jak to możliwe. (Fasola ostygnie w ciągu 1 do 2 minut. Jeśli zostawisz je dłużej, staną się rozmoczone i zaczną tracić smak.)
Fasolę odcedzić i owinąć grubym ręcznikiem kuchennym do wyschnięcia. (Gotowaną fasolę przechowywać w lodówce do 4 godzin.)
W dużej, płytkiej misce, połączyć jogurt, musztarda, i grzywny soli i trzepaczką do mieszania. Smak przypraw.
Dodaj fasolkę szparagową, szczypiorek, jabłko, awokado,i homara. Wrzuć do płaszcza. Ułóż na talerzach i podawaj.
Sugestia dotycząca wina: dobry Chardonnay jest tutaj w porządku, na przykład niezawodny burgundzki, jak dobrze wyceniona i dobrze wykonana Viré Clessé z jaskini Viré, szczególnie ich Cuvée Les Acacias, z nutami świeżych jabłek i miodu.
From Salad as a Meal: Healthy Main-Dish Salads for Every Season by Patricia Wells, (C) 2011