Sałatka z homara, kukurydzy i ziemniaków z estragonem

Sałatka z homara, kukurydzy i ziemniaków z estragonem
Sałatka z homara, kukurydzy i ziemniaków z estragonem to bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie przepis z 4 porcjami. Jedna porcja zawiera 433 kalorie, 38g białka, oraz 16G tłuszczu. Na 5,07 zł za porcję, ten przepis okładki 37% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Sprawdza się jako kosztowna przystawka do 4 Lipca. Udaj się do sklepu i odebrać sól, musztarda dijon, scallion, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Przynosi ci to Epikurious. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 5 godzin. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 72%, co jest solidne. Spróbuj Sałatka z homara, kukurydzy i ziemniaków z estragonem, Sałatka z homara, kukurydzy i ziemniaków z estragonem, oraz Sałatka z homara i kukurydzy z estragonem Vinaigrette dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zanurz 2 żywe homary na główkę w 8-litrowym garnku wrzącej osolonej wody. Przykryć i ugotować homary na umiarkowanie wysokim ogniu 9 minut od czasu wejścia do wody, a następnie przenieść szczypcami do zlewu do ostygnięcia. Powrót wody do wrzenia i gotować pozostałe 2 homary w ten sam sposób. Pozostawić gotującą się wodę w garnku.
Składniki, których będziesz potrzebować
HomarHomar
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzczypceSzczypce
GarnekGarnek
2
Dusić ziemniaki w wodzie do gotowania homara, aż po prostu miękkie, 15 do 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
HomarHomar
WodaWoda
3
Przełożyć łyżką szczelinową na durszlak, rezerwując wrzącą wodę w garnku.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
DurszlakDurszlak
GarnekGarnek
4
Ugotuj kukurydzę w tej samej wodzie, aż będzie chrupiąca, około 3 minut, a następnie odcedz.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
KukurydzaKukurydza
5
Gdy homary są chłodne, usuń mięso ze szponów, stawów i ogonów, rezerwując muszle do innego użytku.
Składniki, których będziesz potrzebować
HomarHomar
Muszle MakaronuMuszle Makaronu
MięsoMięso
6
Pokroić mięso na 1-calowe kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
MięsoMięso
7
Pokroić ziemniaki na kawałki 3/4 cala i pokroić kukurydzę z kolb.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
KukurydzaKukurydza
1
Wymieszać sok z cytryny, estragon, musztardę i sól do połączenia, a następnie dodać olej w cienkim strumieniu, ubijając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
EstragonEstragon
MusztardaMusztarda
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
1
Tuż przed podaniem, wymieszać mięso homara, ziemniaki, kukurydza, vinaigrette, pomidory, frisée, i scallion w dużej misce i doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Mięso HomaraMięso Homara
VinaigretteVinaigrette
ZiemniakZiemniak
Zielona CebulaZielona Cebula
PomidorPomidor
KukurydzaKukurydza
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
1
Homar można ugotować 1 dzień wcześniej
Składniki, których będziesz potrzebować
HomarHomar
TrudnośćEkspert
Gotowe W5 hrs
Porcje4
Ocena Zdrowia40
Magazyn