Sałatka Z Homara I Ziemniaków
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki,więc spróbuj homara i sałatki ziemniaczanej. Ten przepis służy 6. Na 7,17 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis ma 312 kalorii, 22g białka, oraz 20 g tłuszczu na porcję. 3 osoby próbowały i polubiły ten przepis. Udaj się do sklepu i odebrać wino, czosnek, szalotki, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 5 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 65%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Sałatka z homara, kukurydzy i ziemniaków, Sałatka z homara, kukurydzy i ziemniaków z estragonem, oraz Sałatka z homara, kukurydzy i ziemniaków z estragonem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Umieść ziemniaki w dużym garnku i przykryj wodą o 1 cal.
Dodać 1 łyżkę soli i doprowadzić do wrzenia. Obniżyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 15 do 25 minut, w zależności od wielkości ziemniaków, aż po prostu miękkie. (Do ich przetestowania używam małego bambusowego szpikulca.)
Odcedzić w durszlaku, przykryć durszlak czystym ręcznikiem kuchennym i pozostawić ziemniaki na parze przez 5 do 10 minut.
Pokrój je w ćwiartki lub połówki, w zależności od ich wielkości i umieść w dużej misce.
W międzyczasie ubić ocet, musztardę, czosnek, żółtko, 2 łyżeczki soli i 1 łyżeczkę pieprzu. Podczas ubijania powoli wlać oliwę z oliwek, tworząc emulsję. Wymieszać w winie i kaparach. Podczas gdy ziemniaki są jeszcze bardzo ciepłe, wlać połowę vinaigrette na ziemniaki i wrzucić je delikatnie, pozwalając im zanurzyć vinaigrette. Wymieszać w szalotki, seler, czerwona cebula i homar i dodać tyle vinaigrette do zwilżenia. Zastrzegamy sobie Pozostałe winegret.
Dodać skórkę i sok z cytryny, estragon, 2 łyżeczki soli i 1 łyżeczkę pieprzu i wrzucić ostrożnie. Przykryć folią i przechowywać w lodówce przez co najmniej godzinę, aby umożliwić smaki do mieszania. Smak przypraw i dodać więcej vinaigrette, jeśli to konieczne.
Podawać w temperaturze pokojowej.