Sałatka z homara i pomidorów może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis służy 8 i kosztuje 3,08 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 218 kalorii, 15g białka, oraz 14g tłuszczu. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz ściśle mâche, szalotki, pomidory pamiątkowe i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć ocet balsamiczny można śledzić to danie główne z Chude Lody Truskawkowe jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 64%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Heirloom pomidor Gazpacho z homarem, Sałatka pomidorowa z pomidorem Granita, oraz Sałatka Pomidorowa Heirloom.
Instrukcje
1
Doprowadzić duży garnek wody do wrzenia. Zanurz homary w główcepierwsze i gotować, aż na Czerwono, o 10 protokół. Za pomocą szczypiec przenieś homary do dużej miski. Gdy ostygnie wystarczająco, aby obsłużyć, odkręć pazury i rozłupać je na całej długości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Na 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego
Cukierki Peachie-o
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
2
Usuń mięso z pazurów i golonek i pokrój mięso z pazurów na 1-calowe kawałki. Odkręć ogony homara. Dużym, ciężkim nożem przeciąć ogony na pół wzdłuż środka. Wyciągnij i wyrzuć czarne żyły jelitowe. Poluzuj mięso ogona, ale pozostaw je w skorupie. Przykryć wszystkie mięso homara folią i przechowywać w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ogony Homara
1 łyżka Zielonej Cebuli, Drobno Posiekanej
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych
Guma Owocowa W Paski Pomarańczowe
3
W małym rondlu, połączyć oliwę z oliwek, bazylii, szalotki i pieprzu i doprowadzić do wrzenia. Przykryć i dusić na małym ogniu przez 5 minut, a następnie przecedzić olej do małej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kości Kurczaka Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydełka Itp.)
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Takie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi Przycięte
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
Cukierki Peachie-o
4
W mini robocie, puree pomidor śliwkowy. Przecier pomidorowy przecedzić do oliwy z oliwek. Wmieszać ocet balsamiczny i czerwony i doprawić sos pomidorowy solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 1/2 Szklanki Kefalotyri Lub Kasseri, Startego
Pomidor śliwkowy
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Sproszkowane Nasiona Lubczyku
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
5
W dużej misce, wrzucić sałatę Boston, radicchio i mche z homara-claw i golonka mięsa.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sałata Maślana
Woda Plus 2 łyżki Soli
Na 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
6
Dodaj wszystko, ale 2 łyżki sosu pomidorowego i wrzucić dobrze. Ułóż sałatkę na talerzach i ułóż pomidorowe kliny obok. Wierzch każdej sałatki z połową ogona homara, pokrój bok do góry.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ogony Homara
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
7
Posmaruj mięso ogona zarezerwowanym sosem pomidorowym i podawaj od razu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Chablis i Chardonnay to moje ulubione homary. Chablis jest idealny do homara, ale chardonny z innych regionów też na pewno trafi na miejsce. Możesz spróbować Domaine Louis Michel et Fils Chablis. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 30 dolarów za butelkę.