Sałatka z homara, awokado i grejpfruta

Sałatka z homara, awokado i grejpfruta może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 2,88 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 405 kalorii, 17g białka, oraz 30 g tłuszczu. Ten przepis służy 2. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz jędrne-Dojrzałe kalifornijskie awokado, rukolę dla niemowląt, rubinowo-czerwony grejpfrut i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Endywia z homarem, awokado i grejpfrutem, Sałatka Z Homara I Grejpfruta, oraz Sałatka z homara i grejpfruta.
Instrukcje
Zanurz homara głową w 8-litrowym garnku z wrzącą osoloną wodą. Gotować, pod przykryciem, na dużym ogniu 6 minut (dla homara 1 1/4 lb) lub 7 minut (dla homara 1 1/2 lb) od czasu wejścia do wody.
Przenieść szczypcami do zlewu, aby osuszyć.
Gdy homar jest wystarczająco chłodny, aby go obsłużyć, usuń mięso z ogona i pazurów, utrzymując mięso w stanie nienaruszonym. Odrzuć tomalley, wszelkie sarny i muszle. Schłodzić homara, pod przykryciem, aż ostygnie, co najmniej 1 godzinę.
Podczas gdy Homar dreszcze, wymieszać szalotka, sok z cytryny i sól kuchenną w małej misce i odstawić w temperaturze pokojowej 30 protokół.
Dodać olej w strumieniu, ubijając.
Pokrój skórkę, w tym cały biały rdzeń, z grejpfruta ostrym nożem.
Wyciąć segmenty wolne od membran i przenieść segmenty do ręczników papierowych do drenażu.
Połowę avocado wzdłuż, odrzucając dół. (Zaoszczędź 1 połowę, owiniętą szczelnie w plastikową folię, do innego użytku.) Połowę Pozostałe awokado połowę wzdłużnie i obrać, a następnie pokroić w poprzek na 1/3-cala-grube plastry.
Pokrój mięso z ogona homara w poprzek na plastry o grubości 1/2 cala. Podziel awokado i całe mięso homara między 2 talerze sałatkowe i ułóż wokół nich grejpfruta. Wierzch z rukolą i mżawka z opatrunkiem.
Posypać lekko solą morską (jeśli używasz) i podawać natychmiast.
Polecane wino: Chablis, Chardonnay
Homar działa bardzo dobrze z Chablis i Chardonnay. Chablis jest idealny do homara, ale chardonny z innych regionów też na pewno trafi na miejsce. Louis Jadot Chablis Vaudesir Grand Cru z 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 160 dolarów za butelkę.
![Louis Jadot Chablis Vaudesir Grand Cru]()
Louis Jadot Chablis Vaudesir Grand Cru
7" klimatów " można nazwać Grand Cru w Chablis: Preuses, Bougros, Les Clos, Grenouilles, Blanchot, Valmur i Vaudésir. Wszystkie te winnice znajdują się po prawej stronie rzeki Le Serein, na wzgórzu. Sytuacja ta nadaje winu mocnego i pełnego charakteru.Bardzo blady słomkowy kolor, z wybuchowym nosem żywych aromatów kwiatowych i chrupiących świeżych owoców, które zapewniają ostateczny wyraz chłodnego terroir. Podniebienie wykazuje duże napięcie i energię.