Sałatka z grochu, szynki i rukoli
Sałatka z grochu, szynki i rukoli może być tylko bezglutenowe i bezmleczne przepis, którego szukałeś. Na 63 grosze za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 588 kalorii, 35g białka, oraz 38 g tłuszczu każdy. 46 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Działa dobrze jako bardzo przystępne danie główne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Ten przepis z BBC Good Food wymaga grochu, szynki, octu jabłkowego i rukoli. Z łyżeczką wynik 65%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Zupa z szynki i grochówki, Slow Cooker Split Grochówka zupa z szynką Hock, oraz Sałatka z szynki w sosie marynowanym-Okra.
Instrukcje
Groszek gotować na dużej patelni z wrzącą osoloną wodą przez około 3 minuty (lub 1 min, jeśli jest zamrożony).
Odcedzić i uruchomić pod zimną wodą, aby zatrzymać ich gotowania.
Ubij składniki dressingu razem z odrobiną przyprawy, aż do emulgowania.
Wymieszać szynkę z groszkiem, pietruszką i sosem w dużej misce.
Sałatkę przełożyć na talerz lub łyżkę na poszczególne talerze. Tuż przed podaniem rozsypać dymkę i rukolę.
Polecane wino: Chardonnay, Gruener Veltliner, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Gruener Veltliner i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje do sałatek. Sauvignon Blanc i Gruner Veltliner mają nuty herby, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do tartych winegret, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Couttures Chardonnay z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 30 dolarów za butelkę.
Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Coutures Chardonnay
Chardonnay Les Grandes Couttures pochodzi z trzech działek graniczących z Meursault z winoroślą w wieku od 15 do 51 lat. Gleby są głównie argile (gliny), przynosząc wagi i tekstury do tego Bourgogne Blanc.Rocznik 2015 pokazuje aromaty dojrzałego melona, orzecha laskowego i kremu cytrynowego, i wydają się być szersze i bardziej teksturalne niż wina z sąsiednich wiosek. Starzejące się małe beczki z francuskiego dębu nadają nutom tostów i wanilii.Biały burgund, ze swoim bogactwem, teksturą i smakami tostów dobrze pasuje do lekkich ryb i skorupiaków i może zrównoważyć sosy na bazie śmietany. Chardonnay w wieku dębowym z cieplejszych klimatów nadaje się dobrze do grillowanych ryb, skrobii, masła i prażonych orzechów.