Sałatka z grillowanego steku z chrupkami parmezanu
Grillowana Sałatka z flanki stek z chipsami parmezan może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $4.34 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i דל פחמימות,zny przepis ma 504 kalorie, 29g białka, oraz 39g tłuszczu na porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz sól, sos balsamiczny vinaigrette, stek z flanki wołowiny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Sałatka Z Grillowanym Stekiem, Sałatka Caprese z grillowanym stekiem, oraz Hoisin Grillowany stek z sałatką z makaronem.
Instrukcje
W dużym niemetalowym naczyniu lub zamykanej plastikowej torbie do przechowywania żywności, umieść stek i 1/2 szklanki opatrunku; obróć się, aby płaszcz. Przykryć naczynie lub worek uszczelniający; przechowywać w lodówce co najmniej 2 godziny lub na noc do marynowania.
Rozgrzej piekarnik do 177°. spryskaj dużą blachę ciastek sprayem do gotowania.
Aby zrobić chipsy z parmezanu, łyżkę łyżeczki parmezanu w 12 kopcach na blasze z ciastkami.
Rozłóż każdy kopiec w 2-calowe koło.
Piec 6 do 8 minut lub do jasnobrązowego. Ostrożnie wyjąć z patelni do regału chłodzącego. (Chipsy można przygotować do 2 dni wcześniej i przechowywać między warstwami woskowanego papieru w hermetycznym pojemniku w temperaturze pokojowej.)
Grill gazowy lub węglowy.
Wyjąć stek z marynaty; marynata rezerwować.
Posyp stek popękanym czarnym pieprzem.
Umieść stek na grillu na średnim ogniu. Przykryć grill; gotować 15 do 18 minut lub do pożądanej doneness, obracając w połowie grillowania.
Tymczasem, wrzucić szparagi z zastrzeżonej marynaty.
Szparagi umieścić w koszu grillowym( Wok grillowy); wyrzucić pozostałą marynatę.
Szparagi ułożyć na grillu. Przykryć grill; gotować 6 do 8 minut, obracając od czasu do czasu, aż stanie się miękki. Doprawić szparagi solą i pieprzem.
W dużej misce, wrzucić sałatę, rzodkiewki i dodatkowe 1/4 szklanki dressing. Mieszankę sałaty podzielić na 4 talerze obiadowe.
Stek pokroić na cienkie plasterki. Podziel plastry steków i szparagi równomiernie między talerze.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir są doskonałym wyborem do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Można spróbować wina Miranda Lambert County Road Merlot. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 28 dolarów.
![Miranda Lambert County Road Merlot Wine]()
Miranda Lambert County Road Merlot Wine
Nasz najmocniejszy duch jest pełen owocowego smaku i mocnego koloru, a jednocześnie gładki w konsystencji i dostawie. Z dojrzałą esencją jagodową aromat utrzymuje się tak długo, jak wybuchowe wykończenie. Ten wytrawny, aksamitny Merlot jest wyposażony w odpowiednią równowagę Mocy i finezji, dzięki czemu jest doskonałym towarzyszem steków i makaronów z czerwonym sosem i ciemną czekoladą.