Sałatka z Frisée i rzodkiewki z sosem z orzechów laskowych
Sałatka z Frisée i rzodkiewki z sosem orzechowym może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 218 kalorii, 5G białka, oraz 21 g tłuszczu. Ten bezglutenowy, bezmleczny, przyjazny dla fodmap i cały 30 przepis służy 6 i kosztuje 1,38 zł za porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz rzodkiewki, sok z cytryny, orzechy laskowe i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Z łyżeczką wynik 55%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Sałatka z Mâche, Frisée i rzodkiewki z winegretem musztardowym, Sałatka z Frisee, pomarańczy i prażonych orzechów laskowych, oraz Sałatka Frisee Z Gorącym Sosem Boczkowym.
Instrukcje
Rozgrzać 1 łyżkę oleju na małej patelni na średnim ogniu, aż się połyska.
Dodać orzechy laskowe i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż złoty, 2 do 3 protokół. Ostudzić lekko na patelni.
Boczek gotować na dużej patelni na średnim ogniu, aż chrupiące.
Przełożyć na papierowe ręczniki, aby odsączyć i zarezerwować 1 łyżkę tłuszczu z boczku. Rozbij boczek na 1-calowe kawałki.
Przecier z orzechów laskowych (z pozostałym olejem do gotowania), ocet, sok z cytryny, 1/4 łyżeczki soli, pozostały olej roślinny i zarezerwowany tłuszcz z boczku w blenderze, aż orzechy zostaną drobno posiekane (dressing będzie gęsty i lekko masywny).
Wrzucić frisée, rzodkiewki i boczek z sosem.