Sałatka z fasoli, ciecierzycy i fety
Sałatka z fasoli, ciecierzycy i fety zajmuje mniej więcej 15 minut od początku do końca. Na $2.1 za porcję, dostajesz przystawkę, która serwuje 4. Jedna porcja zawiera 271 kalorii, 10g białka, oraz 22g tłuszczu. 46 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Udaj się do sklepu i odebrać zieloną fasolkę, oliwę z oliwek, g puszka ciecierzycy, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i lacto ovo Wegetariańskie dieta. Z łyżeczką wynik 75%, to danie jest dobre. Sałatka z ciecierzycy i fety, Sałatka Z Ciecierzycy Feta, oraz Sałatka Z Ciecierzycy-Feta są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Piekarnik nagrzewany do 200C / 180C wentylator / Gaz
Fasolę rozłożyć na blasze do pieczenia, doprawić i skropić 1 łyżką oleju. Piecz przez 10 minut, aż lekko zwęglone. Wrzucić do miski z ciecierzycą.
W maszynce, zrobić dressing przez whizzing razem czosnek, suszone pomidory, papryka, ocet i pozostały olej. Doprawić, wymieszać z fasolą z fetą i podawać.
Polecane wino: Chardonnay, Gruener Veltliner, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Gruener Veltliner i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje do sałatek. Sauvignon Blanc i Gruner Veltliner mają nuty herby, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do tartych winegret, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
![Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay]()
Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay
Nozzole Le Bruniche jest eleganckim i wyrazistym wyrazem odmiany Chardonnay, z czystym, pachnącym bukietem białych i tropikalnych owoców zrównoważonym lekkimi niuansami tostów. Na podniebieniu wykazuje doskonałą równowagę dojrzałości owoców podkreśloną przez świeżą kwasowość i strukturę średniego ciała, z ogólnym wrażeniem delikatnej złożoności. Są one powtarzane w czystym, trwałym wykończeniu, które kończy się subtelną nutą.