Sałatka z cykorii z boczkiem, chrupiącymi ziemniakami i jajkiem sadzonym
Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i całe 30 dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Sałatka z gruszek, Stilton i cykorii z chrupiącymi Kasztanami, Sałatka z cykorii z chrupiącą Prosciutto i ciepłą szalotką-masło Vi, oraz Sałatka z cykorii, smażonej szynki i gruszek dla podobnych receptur.
Instrukcje
Boczek gotować w 12-calowej patelni nonstick na umiarkowanym ogniu, mieszając, aż ostry.
Przenieść łyżką szczelinową do ręczników papierowych do odsączenia, pozostawiając tłuszcz na patelni.
Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę 1/2 cala. Gotować w tłuszczu boczku na umiarkowanym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż złoty i gotowane przez, o 15 protokół.
Przełożyć łyżką szczelinową Na Ręczniki papierowe, aby osuszyć.
Podczas gotowania ziemniaków, połączyć szalotkę i ocet w dużej misce i odstawić 10 protokół. Wymieszać z musztardą, a następnie oliwą z oliwek, aż dobrze się połączą.
Tuż przed podaniem, powoli smażyć jajka do pożądanej doneness w oleju roślinnym z solą i pieprzem do smaku w dużej patelni nonstick na umiarkowanym ogniu.
Dodaj cykorię do dressingu, podrzucając do płaszcza.
Dodajemy boczek i ziemniaki, podrzucamy, doprawiamy solą i pieprzem.
Podawać sałatkę z jajkami.
Podawanie jajek z katarem-nie w pełni ugotowanymi-żółtkami może być niepokojące, jeśli salmonella jest problemem w Twojej okolicy.