Sałatka z ciepłych ziemniaków i Fontiny

Sałatka z ciepłych ziemniaków i Fontiny
Ciepła sałatka z ziemniaków i Fontiny to bezglutenowe i wegetariańskie przepis z 4 porcjami. Na $1.1 za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 305 kalorii, 11g białka, oraz 23G tłuszczu. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis z jedzenia i wina wymaga liścia laurowego, oliwy z oliwek, żółtych ziemniaków i jagód jałowca. Działa dobrze jako niedrogi dodatek. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 59%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Ciepła Sałatka Farro Z Pieczonymi Warzywami I Fontiną, Pieczone słodkie ziemniaki i karmelizowana Pizza cebulowa z sosem beszamelowym, serem Fontina i sałatką z rukoli, oraz Ciepła Sałatka Ziemniaczana.

Instrukcje

1
Na małej patelni, doprowadzić ocet, pieprz, ziele angielskie, jagody jałowca, liść laurowy i goździki do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jagody JałowcaJagody Jałowca
Ziemniaki Rdzawe, Pokrojone Na 1-calowe KawałkiZiemniaki Rdzawe, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki
1/2 C Cukru Kryształu (turbinado Lub Organiczny Cukier Trzcinowy)1/2 C Cukru Kryształu (turbinado Lub Organiczny Cukier Trzcinowy)
3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
Oliwa Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia, 2 Obroty Patelni I Trochę Do SkropieniaOliwa Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia, 2 Obroty Patelni I Trochę Do Skropienia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
2
Zdjąć z ognia, dodać szalotkę i ostudzić. Odcedzić ocet; zarezerwować szalotkę i 1 łyżkę plus 1 łyżeczka octu. W małej misce ubijamy zarezerwowany ocet z musztardą i 3 łyżkami oleju. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Ogórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie PlasterkiOgórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie Plasterki
Szalotka, Tarta Lub PosiekanaSzalotka, Tarta Lub Posiekana
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
3
Paruj ziemniaki nad wrzącą wodą, aż nadal będą lekko twarde, około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
4
Ostudzić; każdy pokroić na 6 klinów.
5
Podgrzać pozostałe 2 łyżki oleju na dużej żeliwnej patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
6
Dodać ziemniaki i gotować na umiarkowanym ogniu, obracając raz, aż złoty i gotowane przez, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
7
Zdjąć z ognia. Top ziemniaki z Fontina i niech stopić.
Składniki, których będziesz potrzebować
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
Ser FontinaSer Fontina
8
Dodaj 2 łyżki vinaigrette na patelni i zawirować do herbu.
Składniki, których będziesz potrzebować
VinaigretteVinaigrette
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
9
W dużej misce wrzuć zarezerwowane plastry szalotki z rukolą i pozostałym winegretem.
Składniki, których będziesz potrzebować
VinaigretteVinaigrette
Nie Z Lokalnego OgroduNie Z Lokalnego Ogrodu
Szalotka, Tarta Lub PosiekanaSzalotka, Tarta Lub Posiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
10
Sałatkę przełożyć na talerz, na wierzch z ziemniakami i serem i podawać od razu.
Składniki, których będziesz potrzebować
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
Sos żurawinowy, Do PodaniaSos żurawinowy, Do Podania
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia17
Magazyn