Sałatka z ciepłych ziemniaków i Fontiny
Ciepła sałatka z ziemniaków i Fontiny to bezglutenowe i wegetariańskie przepis z 4 porcjami. Na $1.1 za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 305 kalorii, 11g białka, oraz 23G tłuszczu. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis z jedzenia i wina wymaga liścia laurowego, oliwy z oliwek, żółtych ziemniaków i jagód jałowca. Działa dobrze jako niedrogi dodatek. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 59%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Ciepła Sałatka Farro Z Pieczonymi Warzywami I Fontiną, Pieczone słodkie ziemniaki i karmelizowana Pizza cebulowa z sosem beszamelowym, serem Fontina i sałatką z rukoli, oraz Ciepła Sałatka Ziemniaczana.
Instrukcje
Na małej patelni, doprowadzić ocet, pieprz, ziele angielskie, jagody jałowca, liść laurowy i goździki do wrzenia.
Zdjąć z ognia, dodać szalotkę i ostudzić. Odcedzić ocet; zarezerwować szalotkę i 1 łyżkę plus 1 łyżeczka octu. W małej misce ubijamy zarezerwowany ocet z musztardą i 3 łyżkami oleju. Doprawić solą i pieprzem.
Paruj ziemniaki nad wrzącą wodą, aż nadal będą lekko twarde, około 10 minut.
Ostudzić; każdy pokroić na 6 klinów.
Podgrzać pozostałe 2 łyżki oleju na dużej żeliwnej patelni.
Dodać ziemniaki i gotować na umiarkowanym ogniu, obracając raz, aż złoty i gotowane przez, o 10 protokół.
Zdjąć z ognia. Top ziemniaki z Fontina i niech stopić.
Dodaj 2 łyżki vinaigrette na patelni i zawirować do herbu.
W dużej misce wrzuć zarezerwowane plastry szalotki z rukolą i pozostałym winegretem.
Sałatkę przełożyć na talerz, na wierzch z ziemniakami i serem i podawać od razu.