Sałatka z chlebem pomidorowym
Sałatka z chlebem pomidorowym to bezmleczny, wegetariański i wegański dodatek. Ten przepis jest przeznaczony dla 18 osób i kosztuje 35 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 2 g białka , 3 g tłuszczu i łącznie 72 kalorie . Jeśli masz oliwę z oliwek, pomidory, sól i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest dostarczany przez Taste of Home. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 25 minut . Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 47% , to danie jest solidne. Sałatka z chlebem pomidorowym Heirloom , sałatka z chlebem i pomidorami toskańskimi oraz grillowany bakłażan i stosy pomidorów Heirloom z bazylią i coulis pomidorowym są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
W dużej misce wymieszaj pomidory, ogórek i cebulę. W małej misce wymieszaj bazylię, olej, ocet, czosnek, sól i pieprz.
Zalej pomidory i wymieszaj. Schłodź w lodówce przez co najmniej 1 godzinę.
Przed podaniem pozostaw sałatkę w temperaturze pokojowej.
Przekrój chleb wzdłuż na pół; opiekaj pod grillem, aż lekko się zrumieni. Na wierzch połóż sałatkę.