Sałatka z buraków marokańskich przyprawy buraków
Sałatka z buraków marokańskich przyprawy buraków może być tylko przystawką szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 28g tłuszczu, oraz w sumie 275 kalorii. Ten przepis służy 8 i kosztuje 74 centów za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, oregano, cytrynę i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 36%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Sałatka z pieczonych buraków i szalotki na Podsmażonych burakach i rukoli, Ciepła duszona Sałatka z buraków z warzywami i sosem jogurtowym (Power Foods), oraz Gnocchi z buraków i ricotty z suszonymi buraczkami i Starzonymi balsamicznymi dla podobnych receptur.
Instrukcje
Do miski włóż bardzo cienkie, jednolicie okrągłe plastry buraków wraz z sokiem z 2 lub 3 cytryn. Chcesz dużo soku, ale nie musi być soupy.2
Dodaj pieprz cayenne. Odstawić je na bok do czasu poszycia, aby marynować w temperaturze pokojowej. Ale nie pozwól im marynować dłużej niż 4 godziny.
Spuścić je przed poszyciem.
Wyczyść warzywa buraczane całkowicie zanurzając je w durszlaku ustawionym w dużej misce z chłodną wodą. Dobrze je wstrząsnąć i pozostawić do namoczenia na kilka minut. Następnie wyciągnij durszlak, spuść wodę, napełnij miskę i powtarzaj, aż nie będzie piasku. (Jest to zarówno łatwiejsze, jak i znacznie bardziej skuteczne niż metoda bieżącej wody i durszlaka.)
Zwiń stos liści buraków wzdłuż, jak cygaro. Następnie pokrój rolkę, tworząc idealne szyfonady o szerokości około ¼ cala. Kontynuuj ze wszystkimi zieleniami.
Włożyć zieleninę do dużego garnka z pokrywką.
Dodaj łyżkę lub dwie wody. Przykryj garnek i przynieś trochę płynu do wrzenia. Wyłącz ogrzewanie i pozostaw pokrywę na 5 lub 6 minut przed kontynuowaniem.
Następnie włóż zielenie z powrotem do durszlaka i naciśnij tyle płynu, ile możesz.
Pokrój 4 ząbki czosnku i umieść je na dużej patelni z 3 łyżkami oliwy z oliwek extra virgin. Sauté je w średniej wysokości, aż czosnek zaczyna brązowieć.
Zdjąć patelnię z ognia i dodać 1 łyżeczkę papryki, 1 łyżeczkę mielonego kminku,1 łyżeczkę oregano, 1 łyżeczkę soli koszernej, wraz z kilkoma mielonymi pieprzem.
Wymieszać w ledwo gotowanej zieleni dodając trochę oliwy z oliwek, jeśli mieszanina wydaje się sucha. 1
Ułożyć zieleninę na środku naczynia i dobrze wycisnąć sok z cytryny. Surround zieleni z dużą ilością surowych marynowanych złotych buraków. Dobra mżawka oliwy z oliwek kończy danie.
Podawać w temperaturze pokojowej.