Sałatka z buraków i rukoli
Sałatka z buraków i rukoli może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 202 kalorie, 3G białka, oraz 14g tłuszczu. Ten bezglutenowy i wegański przepis służy 4 i kosztuje 1,38 zł za porcję. Udaj się do sklepu i odebrać buraki, ocet jabłkowy, kawałki kęsa wielkości sałatki zieleni, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 38%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Sałatka z pieczonych buraków i szalotki na Podsmażonych burakach i rukoli, Sałatka Z Rukolą I Buraczkami, oraz Sałatka Z Marynowanych Buraków I Rukoli dla podobnych receptur.
Instrukcje
Usuń zielenie z buraków, pozostawiając około 1/2 cala łodygi. Nie przycinaj ani nie przycinaj korzeni. Buraki dobrze umyć.
Buraki umieścić w rondlu 2-quart; dodać wystarczającą ilość wody, aby przykryć. Przykryć i podgrzać do wrzenia; zmniejszyć ciepło. Dusić 40 do 50 minut lub do miękkości; odcedzić.
Usunąć skórki z buraków pod bieżącą wodą; buraki osuszyć na papierowych ręcznikach.
Buraki pokroić w paski julienne; umieścić w płytkim szklanym lub plastikowym naczyniu.
W szczelnie przykrytym pojemniku wstrząśnij olejem, octem, musztardą i cukrem.
Polać buraki. Przykryć i przechowywać w lodówce co najmniej 2 godziny, ale nie dłużej niż 12 godzin.
Odstawić w temperaturze pokojowej na 30 minut przed przygotowaniem sałatki.
Ułóż buraki na 4 talerzach sałatkowych. Wierzch z rukolą i serem.
W razie potrzeby skropić pozostałą mieszaniną oleju.
Posypać orzechami włoskimi.