Sałatka Z Buraków I Marchwi Z Kolendrą I Solą Sezamową

Sałatka Z Buraków I Marchwi Z Kolendrą I Solą Sezamową
Sałatka z buraków i marchwi z kolendrą i solą sezamową to bezglutenowe i wegańskie przepis z 1 porcją. Jedna porcja zawiera 1018 kalorii, 11g białka, oraz 83g tłuszczu. Na $3.59 za porcję, ten przepis okładki 39% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 82 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz skórkę pomarańczową, grubą sól koszerną, nasiona kolendry i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Najlepiej sprawdza się jako przystawka i odbywa się w ok. 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 96%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Sałatka z buraków i marchwi z kolendrą i solą sezamową, Sałatka z ogolonych Złotych buraków, marchwi i rzodkiewki z kolendrą musztardą Vinaigrette, oraz Sałatka marchewkowa z jogurtem i kolendrą dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wymieszaj szalotkę, ocet, sok pomarańczowy, miso, imbir i skórkę pomarańczową w średniej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok PomarańczowySok Pomarańczowy
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
SzalotkaSzalotka
OcetOcet
ImbirImbir
MisoMiso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Odstawić 10 minut, aby smaki się mieszały. Stopniowo ubij w oleju. Toast nasiona kolendry w małej patelni na średnim ogniu, aż zacznie brązowieć, o 2 protokół. Super.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Nasiona KolendryCałe Nasiona Kolendry
TostyTosty
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
TrzepaczkaTrzepaczka
3
Przenieść do młynka do przypraw; przetworzyć do grubo zmielonego.
4
Dodaj nasiona sezamu do tej samej patelni. Toast na średnim ogniu, aż złoty kolor, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziarna SezamuZiarna Sezamu
TostyTosty
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Dodać 3/4 łyżeczki grubej soli; wymieszać 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól GruboziarnistaSól Gruboziarnista
6
Sól sezamową przełożyć do małej miski i ostudzić. Czy z wyprzedzeniem Dressing i tosty przyprawy mogą być wykonane 1 dzień wcześniej. Przykryć i schłodzić opatrunek. Przechowywać prażoną kolendrę i sól sezamową w oddzielnych hermetycznych pojemnikach w temperaturze pokojowej.Za pomocą tarczy rozdrabniającej na procesorze lub tarce pudełkowej grubo zetrzeć buraki i marchew.
Składniki, których będziesz potrzebować
KolendraKolendra
MarchewMarchew
Ziarna SezamuZiarna Sezamu
PrzyprawyPrzyprawy
BurakBurak
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tarka Do PudełekTarka Do Pudełek
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
7
Przenieść warzywa do dużej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
8
Dodaj wystarczająco dużo opatrunku, aby lekko płaszcz.
9
Dodać kolendrę i 1 łyżkę soli sezamowej. Wrzuć do płaszcza.
Składniki, których będziesz potrzebować
KolendraKolendra
Ziarna SezamuZiarna Sezamu
SólSól
10
Marynować w temperaturze pokojowej 30 minut. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Czy z wyprzedzeniem można wykonać 4 godziny do przodu. Kryj się i wyluzuj. Wrzucić sałatkę, dodając dodatkowy sos, w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
11
Posypać pozostałą solą sezamową i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziarna SezamuZiarna Sezamu
SólSól
TrudnośćTwardy
Gotowe W40 m.
Porcje1
Ocena Zdrowia55
Magazyn