Sałatka z buraków i marchwi z kolendrą i solą sezamową

Sałatka z buraków i marchwi z kolendrą i solą sezamową
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj sałatki z buraków i marchwi z kolendrą i solą sezamową. Ten bezglutenowy i wegański przepis służy 8 i kosztuje 45 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 127 kalorii. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Mieszanka miso, sok pomarańczowy, nasiona kolendry i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Z łyżeczką wynik 59%, to danie jest solidne. Spróbuj Sałatka Z Buraków I Marchwi Z Kolendrą I Solą Sezamową, Sałatka z ogolonych Złotych buraków, marchwi i rzodkiewki z kolendrą musztardą Vinaigrette, oraz Sałatka marchewkowa z jogurtem i kolendrą dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wymieszaj szalotkę, ocet, sok pomarańczowy, miso, imbir i skórkę pomarańczową w średniej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok PomarańczowySok Pomarańczowy
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
SzalotkaSzalotka
OcetOcet
ImbirImbir
MisoMiso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Odstawić 10 minut, aby umożliwić smaki toblend. Stopniowo ubij w oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
3
Tosty nasiona kolendry na małej patelniprzez średnim ogniu, aż zacznie brązowieć, o 2 protokół. Super.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Nasiona KolendryCałe Nasiona Kolendry
TostyTosty
4
Przenieść do spicemill; proces aż grubo zmielone.
5
Addsesame nasiona do tej samej patelni. Toast overmedium ciepła aż złoty kolor, o 3 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
NasionaNasiona
TostyTosty
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Dodać 3/4 łyżeczki grubej soli; mieszać30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól GruboziarnistaSól Gruboziarnista
7
Przenieść sól sezamową do małegowl i ostudzić. Zrób to z wyprzedzeniem: Dressing i prażone przyprawy można przygotować 1 dzień wcześniej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziarna SezamuZiarna Sezamu
PrzyprawyPrzyprawy
SólSól
8
Przykryć i schłodzić opatrunek. Przechowywać toastedcoriander i sól sezamową w oddzielnych szczelnych pojemnikach w temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziarna SezamuZiarna Sezamu
SólSól
9
Za pomocą tarczy rozdrabniającej na procesorlub tarce do pudełek, grubo zetrzeć buraki i papugi.
Składniki, których będziesz potrzebować
BurakBurak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tarka Do PudełekTarka Do Pudełek
10
Przenieś warzywa do dużegowl.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
11
Dodaj wystarczająco dużo opatrunku, aby lekko płaszcz.
12
Dodać kolendrę i 1 łyżkę sezamualta. Wrzuć do płaszcza.
Składniki, których będziesz potrzebować
KolendraKolendra
13
Niech marynować w pokojemtemperatura 30 minut. Sałatka doprawić solą i pieprzem. DO AHEAD: Canbe wykonane 4 godziny do przodu. Kryj się i wyluzuj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
14
Wrzucić sałatkę, dodając dodatkowy sos, w razie potrzeby.
15
Posypać pozostałym sezamemsalt i podawać.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 10 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia19
Magazyn