Sałatka z buraków i marchwi z kolendrą i solą sezamową
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj sałatki z buraków i marchwi z kolendrą i solą sezamową. Ten bezglutenowy i wegański przepis służy 8 i kosztuje 45 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 127 kalorii. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Mieszanka miso, sok pomarańczowy, nasiona kolendry i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Z łyżeczką wynik 59%, to danie jest solidne. Spróbuj Sałatka Z Buraków I Marchwi Z Kolendrą I Solą Sezamową, Sałatka z ogolonych Złotych buraków, marchwi i rzodkiewki z kolendrą musztardą Vinaigrette, oraz Sałatka marchewkowa z jogurtem i kolendrą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszaj szalotkę, ocet, sok pomarańczowy, miso, imbir i skórkę pomarańczową w średniej misce.
Odstawić 10 minut, aby umożliwić smaki toblend. Stopniowo ubij w oleju.
Tosty nasiona kolendry na małej patelniprzez średnim ogniu, aż zacznie brązowieć, o 2 protokół. Super.
Przenieść do spicemill; proces aż grubo zmielone.
Addsesame nasiona do tej samej patelni. Toast overmedium ciepła aż złoty kolor, o 3 minuty.
Dodać 3/4 łyżeczki grubej soli; mieszać30 sekund.
Przenieść sól sezamową do małegowl i ostudzić. Zrób to z wyprzedzeniem: Dressing i prażone przyprawy można przygotować 1 dzień wcześniej.
Przykryć i schłodzić opatrunek. Przechowywać toastedcoriander i sól sezamową w oddzielnych szczelnych pojemnikach w temperaturze pokojowej.
Za pomocą tarczy rozdrabniającej na procesorlub tarce do pudełek, grubo zetrzeć buraki i papugi.
Przenieś warzywa do dużegowl.
Dodaj wystarczająco dużo opatrunku, aby lekko płaszcz.
Dodać kolendrę i 1 łyżkę sezamualta. Wrzuć do płaszcza.
Niech marynować w pokojemtemperatura 30 minut. Sałatka doprawić solą i pieprzem. DO AHEAD: Canbe wykonane 4 godziny do przodu. Kryj się i wyluzuj.
Wrzucić sałatkę, dodając dodatkowy sos, w razie potrzeby.
Posypać pozostałym sezamemsalt i podawać.