Sałatka Z Buraków I Mandarynek Z Sosem Żurawinowym

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj sałatki z buraków i mandarynek z sosem żurawinowym. Jedna porcja zawiera 103 kalorie, 1G białka, oraz 7G tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje 45 centów za porcję. Mieszanka buraków o średnicy, mandarynki, oliwy z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ten przepis jest lubiany przez 25 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 25 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, całe 30, i wegańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 45%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Sałatka Z Buraków I Mandarynek Z Sosem Żurawinowym, Czerwona Sałatka z kapusty kuri i buraków z sosem balsamicznym z żurawiny i orzechów pekan parmezan, oraz Pieczona dynia Pianka Burak żurawina Sałatka z jabłkiem olej z pestek dyni Dressing.
Instrukcje
Buraki umieścić w głębokiej, dużej misce bezpiecznej dla mikrofal.
Dodaj wystarczającą ilość wody, aby osiągnąć głębokość 1 cala. Przykryć folią i kuchenką mikrofalową na wysokiej, aż buraki będą miękkie, około 15 minut.
W międzyczasie, drobno zetrzeć tyle skórki z mandarynek odmierzyć 2 łyżeczki.
Odetnij górę i dół każdej mandarynki.
Odetnij całą skórkę i biały rdzeń, podążając za konturem owoców.
Pokrój każdą mandarynkę poziomo w grube na 1/3 cala rund, usuwając wszelkie nasiona.
Wymieszać olej, koncentrat soku żurawinowego, ocet i zarezerwowaną skórkę mandarynki w małej misce. Przyprawiamy sos do smaku solą i pieprzem.
Trzymaj 1 buraka pod zimną bieżącą wodą i zetrzyj skórę. Powtórz z pozostałymi 2 burakami.
Pokroić buraki poziomo na 1/4-do 1/3-cala-grube rundy.
Buraki posypać solą i pieprzem.
Ułóż gałązki rukoli na dużym talerzu na pokrycie. Ułożyć buraki i mandarynki na wierzchu rukoli. Za pomocą widelca podnieś plastry cebuli z dressingu i ułóż na sałatce.
W porcji: 134 kalorie, 7 g tłuszczu, 3 g błonnika