Sałatka z buraków i koziego sera z pistacjami
Sałatka z buraków i koziego sera z pistacjami może być tylko dodatkiem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 141 kalorii, 5G białka, oraz 11g tłuszczu każdy. Na 2,84 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 105 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz sól, pistacje, złote buraki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Przynosi ci to Epikurious. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Sałatka Z Buraków I Koziego Sera Z Pistacjami, Czerwona Sałatka z Chinoanów i buraków z kozim serem i pistacjami, oraz Sałatka z pieczonych buraków i warzyw z pistacjami i kozim serem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 218°.
Oddzielnie owinąć czerwone i złote buraki szczelnie w podwójnych warstwach folii i piec w środku piekarnika do miękkości, 1 do 1 1/2 godziny. Rozpakuj buraki.
Podczas gdy buraki lekko schładzają, w małej misce ubijamy szalotkę, sok z cytryny, sól i pieprz, a następnie dodajemy olej w strumieniu, ubijając.
Gdy buraki są wystarczająco chłodne, aby sobie poradzić, zsuń się i wyrzuć Skórki. Oddzielnie pokroić czerwone i złote buraki w 1/4-calową kostkę i umieścić w osobnych miseczkach.
Dodaj 2 1/2 łyżki sos do każdej miski i wrzucić do herbu.
Umieść foremkę do ciastek na środku 1 z 8 talerzy sałatkowych. Umieść jedną ósmą czerwonych buraków w nożu i spakuj opuszkami palców. Pokruszyć 2 łyżeczki koziego sera na wierzchu, następnie jedną ósmą złotych buraków, pakując je w dół. Delikatnie podnieś nóż do góry i od stosu. Dodać 7 więcej porcji w ten sam sposób.
Każdy talerz skropić 1 łyżeczką dressingu i rozsypać pistacjami.
Wrzucić mâche z wystarczającą ilością pozostałego opatrunku, aby płaszcz i delikatnie kopiec na wierzchu buraków.
Buraki można prażyć i pokroić w kostkę 1 dzień wcześniej i schłodzić, przykryć. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed użyciem. * Formowana sałatka z buraków (bez mâche) może być złożona 45 minut wcześniej i przechowywana, przykryta, w chłodnej temperaturze pokojowej.