Sałatka z buraków, fety i szparagów

Sałatka z buraków, fety i szparagów
Sałatka z buraków, fety i szparagów to bezglutenowe, lacto ovo Wegetariańskie, pierwotne i דל פחמימות,zne danie główne. Na $3.19 za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 285 kalorii, 14g białka, oraz 24g tłuszczu każdy. 26 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Mieszanka rukoli, fioletowych liści bazylii, skórki z cytryny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Z łyżeczką wynik 67%, to danie jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Sałatka Z Fety Z Buraków, Sałatka z fety i buraków, oraz Sałatka Z Figami, Burakami I Fetą.

Instrukcje

1
Dzień wcześniej: zrób opatrunek.
2
Oregano lub majeranek, szczyptę soli i czosnek włożyć do robota kuchennego i zmiksować na pastę.
Składniki, których będziesz potrzebować
MajeranekMajeranek
Puszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości SoduPuszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(takie Jak Marie Biscuits)(takie Jak Marie Biscuits)
3
Dodaj sok z cytryny i whizz aż będzie gładka. Wymieszać z oliwą z oliwek i doprawić, aby była ostra i trochę słona.Kryj się i wyluzuj.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
4
Dwie godziny przed podaniem: doprowadzić patelnię osolonej wody do wrzenia, dodać szparagi i gotować przez 3 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Pokrojonej W Kostkę, Pieczonej Czerwonej Papryki2 łyżki Pokrojonej W Kostkę, Pieczonej Czerwonej Papryki
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
5
Odcedzić i schłodzić pod zimnym kranem. Przykryj i zachowaj spokój.
6
Włóż buraki do dużej miski i wymieszaj z dwumasztami dressingu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Buraki, Czerwone, Złote Lub Chioggia Lub Dowolna KombinacjaBuraki, Czerwone, Złote Lub Chioggia Lub Dowolna Kombinacja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
7
Dodać skórkę z cytryny i dymkę, przykryć i przechowywać w chłodnej temperaturze pokojowej z pozostałym dressingiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
DymkaDymka
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
8
Podawać: dodać rukolę do buraka i podrzeć bazylią. Wrzucić szparagi i doprawić świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Smak przed dodaniem soli, ponieważ ser jest dość słony.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Ciepłe Tortille Kukurydziane Lub Biały RyżDo Podania Ciepłe Tortille Kukurydziane Lub Biały Ryż
Nie Z Lokalnego OgroduNie Z Lokalnego Ogrodu
2 łyżki Pokrojonej W Kostkę, Pieczonej Czerwonej Papryki2 łyżki Pokrojonej W Kostkę, Pieczonej Czerwonej Papryki
Buraki, Czerwone, Złote Lub Chioggia Lub Dowolna KombinacjaBuraki, Czerwone, Złote Lub Chioggia Lub Dowolna Kombinacja
Sos żurawinowy, Do PodaniaSos żurawinowy, Do Podania
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
9
Delikatnie wymieszaj, aby nie farbować wszystkiego na różowo, a następnie włóż do naczynia do serwowania. Pokruszyć ser i wlać pozostały dressing na wierzch.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos żurawinowy, Do PodaniaSos żurawinowy, Do Podania

Polecane wino: Chardonnay, Gruener Veltliner, Sauvignon Blanc

Chardonnay, Gruener Veltliner i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem do sałatek. Sauvignon Blanc i Gruner Veltliner mają nuty herby, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do tartych winegret, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. Możesz spróbować Stonestreet Estate Chardonnay. Recenzenci bardzo lubią to z 4.1 z 5 Ocena gwiazdkowa i cena około 36 dolarów za butelkę.
Stonestreet Estate Chardonnay
Stonestreet Estate Chardonnay
2012 Estate Chardonnay zapewnia wyraźny szkielet mineralny wraz z silnym pierwiastkiem cytrusowym. Mandarynka i marmolada wyłaniają się najpierw ze szkła, otwierając się na podniebienie, które kaskadowo przechodzi przez brzoskwinię i ocean spray - wszystko to kończy się zaskakującym chwytem i kwasowością.
TrudnośćTwardy
Gotowe W1 h
Porcje6
Ocena Zdrowia17
Magazyn