Sałatka z buraków, fety i szparagów
Sałatka z buraków, fety i szparagów to bezglutenowe, lacto ovo Wegetariańskie, pierwotne i דל פחמימות,zne danie główne. Na $3.19 za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 285 kalorii, 14g białka, oraz 24g tłuszczu każdy. 26 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Mieszanka rukoli, fioletowych liści bazylii, skórki z cytryny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Z łyżeczką wynik 67%, to danie jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Sałatka Z Fety Z Buraków, Sałatka z fety i buraków, oraz Sałatka Z Figami, Burakami I Fetą.
Instrukcje
Dzień wcześniej: zrób opatrunek.
Oregano lub majeranek, szczyptę soli i czosnek włożyć do robota kuchennego i zmiksować na pastę.
Dodaj sok z cytryny i whizz aż będzie gładka. Wymieszać z oliwą z oliwek i doprawić, aby była ostra i trochę słona.Kryj się i wyluzuj.
Dwie godziny przed podaniem: doprowadzić patelnię osolonej wody do wrzenia, dodać szparagi i gotować przez 3 minuty.
Odcedzić i schłodzić pod zimnym kranem. Przykryj i zachowaj spokój.
Włóż buraki do dużej miski i wymieszaj z dwumasztami dressingu.
Dodać skórkę z cytryny i dymkę, przykryć i przechowywać w chłodnej temperaturze pokojowej z pozostałym dressingiem.
Podawać: dodać rukolę do buraka i podrzeć bazylią. Wrzucić szparagi i doprawić świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Smak przed dodaniem soli, ponieważ ser jest dość słony.
Delikatnie wymieszaj, aby nie farbować wszystkiego na różowo, a następnie włóż do naczynia do serwowania. Pokruszyć ser i wlać pozostały dressing na wierzch.