Sałatka z białej fasoli i rukoli

Sałatka z białej fasoli i rukoli
Jeśli masz około 1 godziny i 35 minut do spędzenia w kuchni, sałatka z białej fasoli i rukoli może być znakomitym przepisem bezglutenowym i bezmlecznym do wypróbowania. Za 1,29 dolara za porcję otrzymujesz danie główne dla 6 osób. Jedna porcja zawiera 305 kalorii , 16 g białka i 10 g tłuszczu . Mieszanka soli koszernej i pieprzu, płatków papryki, prosciutto i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 16 osób wypróbowało ten przepis i polubiło go. Jest on dostarczany przez Foodnetwork. Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 79% , to danie jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Sałatka z groszkiem i zieloną fasolką z pesto z rukoli , Sałatka z rukoli i gruszki z prażonymi orzechami włoskimi i Sałatka z rukoli z granatem, awokado i serem kozim .

Instrukcje

1
Poprzedniego wieczoru umieść fasolę w dużej misce i zalej wodą, aby przykryła ją na 2 cale. Namocz na noc w lodówce. Następnego dnia odcedź fasolę, opłucz zimną wodą i ponownie odcedź.
Składniki, których będziesz potrzebować
Suszone Pomidory W Oleju, Odsączone I Pokrojone W Drobną KostkęSuszone Pomidory W Oleju, Odsączone I Pokrojone W Drobną Kostkę
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Rozgrzej 2 łyżki oliwy z oliwek w dużym garnku o grubym dnie na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
3
Dodaj czerwoną cebulę i smaż na średnio-niskim ogniu przez 7–9 minut, aż zwiędnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki świeżo Zebranych Gałązek Kopru2 łyżki świeżo Zebranych Gałązek Kopru
4
Dodaj fasolę i tyle wody, aby przykryć ją na 3 cale. Doprowadź do wrzenia i zbierz pianę, która unosi się na powierzchni. Zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu przez 45 minut, aż fasola będzie miękka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puszka Zielonej Fasoli, OdsączonaPuszka Zielonej Fasoli, Odsączona
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
5
Odcedź fasolę i cebulę, przełóż je do miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Puszka Zielonej Fasoli, OdsączonaPuszka Zielonej Fasoli, Odsączona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)
6
W międzyczasie rozgrzej pół szklanki oliwy z oliwek na patelni o średnicy 10–12 cali na średnio wysokim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
7
Dodaj suszone pomidory, czosnek, rozmaryn, płatki czerwonej papryki i prosciutto i smaż przez 4–5 minut, aż do uzyskania przyjemnego aromatu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Suszone Pomidory Ze SłoikaSuszone Pomidory Ze Słoika
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmCebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
ProsciuttoProsciutto
Mięsiste Golonki Cielęce O Grubości 2-3 CaliMięsiste Golonki Cielęce O Grubości 2-3 Cali
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
8
Wlać gorącą mieszankę olejową na ciepłe odsączone fasole, dobrze wymieszać. Pozostawić do ostygnięcia tylko na 10 minut. Gdy fasola jest jeszcze ciepła, dodać skórkę z cytryny, sok z cytryny, 2 łyżeczki soli i 1 łyżeczkę czarnego pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)
Do Smarowania WkładkiDo Smarowania Wkładki
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
Puszka Zielonej Fasoli, OdsączonaPuszka Zielonej Fasoli, Odsączona
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
9
Przełożyć do dużej, płytkiej miski, obłożyć rukolą, doprawić do smaku i podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
Piersi Z Kurczaka Z RożnaPiersi Z Kurczaka Z Rożna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 35 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia23
Magazyn