Sałatka z bakłażana Garlicky z sosem pomidorowym
Need a jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 przystawek? Garlicky Sałatka z bakłażana z sosem pomidorowym może być super przepis, aby spróbować. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 89 kalorii, 2G białka, oraz 5G tłuszczu każdy. Na 75 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka soku z cytryny, mielonego kminku, papryki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Z łyżeczką wynik 55%, to danie jest solidne. Spróbuj Garlicky stosy pomidorów i bakłażanów, Garlicky bakłażan, pomidor i bazylia Bobolis, oraz Garlicky bakłażan i pomidor Spread (Mirza Ghasemi) z " nowej kuchni Perskiej dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużym rondlu wyposażonym w duży kosz na parowiec, przynieś 1/2 cala wody na wolnym ogniu.
Dodać bakłażan i czosnek do gotowania na parze. Przykryć rondel i parować bakłażana na umiarkowanym ogniu do miękkości, o 20 protokół.
Tymczasem na dużej, głębokiej patelni rozgrzać oliwę z oliwek.
Dodać posiekane pomidory i ich soki wraz z kolendry, kminek, papryka i pokruszony czerwony pieprz i gotować na umiarkowanie dużym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż zgęstnieje, o 15 protokół.
Osuszyć ugotowany na parze bakłażan i czosnek w durszlaku, delikatnie naciskając, aby wydobyć nadmiar wody.
Przełożyć do miski i drobno rozgnieść czosnek i grubo rozgnieść bakłażana widelcem, a następnie zeskrobać je oba do sosu pomidorowego.
Dodać świeży sok z cytryny i dusić na umiarkowanym ogniu przez 5 minut, mieszając kilka razy. Bakłażan przyprawiamy solą i pieprzem i przekładamy do miski.
Sałatkę z bakłażana podawać w temperaturze pokojowej lub lekko schłodzoną.