Sałatka z ananasem i indykiem
Sałatka z ananasem i indykiem może być dobrym przepisem na poszerzenie repertuaru dań głównych. Za 4,43 USD za porcję przepis ten pokrywa 32% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis pozwala na przygotowanie 2 porcji o wartości 429 kalorii , 31 g białka i 7 g tłuszczu każda. 1 osoba uznała ten przepis za pełen smaku i sycący. Udaj się do sklepu i kup imbir, pieprz, polędwicę z piersi indyka i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową, bezmleczną i Whole 30. Od przygotowania do podania przepis zajmuje około 35 minut . Jest on dostarczany przez Taste of Home. Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 76% , to danie jest solidne. Podobne przepisy to Sałatka z jagodami i ananasem , Karaibska sałatka Cobb z winegretem z pieczonego ananasa i Sałatka z marchewką, rodzynkami i ananasem .
Instrukcje
Na dużej patelni o nieprzywierającej powierzchni rozgrzej 1 łyżeczkę oliwy, dodaj imbir i czosnek.
Dodaj indyka i smaż przez 8–10 minut lub do momentu, aż straci różowy kolor.
Wyjmij indyka i trzymaj w cieple.
Dodaj resztę oleju do patelni i smaż kalafior przez 3 minuty.
Dodaj czerwoną paprykę i cebulę; smaż jeszcze przez 1 minutę.
Przekrój ananasa na pół i usuń miąższ, pozostawiając 2,5-centymetrowe skorupki; odłóż skorupki na bok przed podaniem.
Pokrój owoce w kostkę; odłóż 1-1/2 szklanki (pozostały ananas schłódź do następnego użycia). W dużej misce wymieszaj indyka, warzywa, szpinak i odłożonego ananasa. W małej misce ubij nektar morelowy, ocet i pieprz; dodaj do sałatki z indyka i wymieszaj, aby pokryć.
Podawać w skorupkach ananasa.