Sałatka Warzywna Bulgur (Kisir)
Wegetariańska Sałatka Bulgur (Kisir) może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 6. Na $1.2 za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 5G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 185 kalorii. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za wegańskie dieta. Jeśli masz bulgur, melasę z granatów, wodę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Ogólnie ten przepis zarabia super spoonacular wynik 91%. Podobne przepisy to Sałatka Bulgur Turecki Kisir, Sałatka Bulgur Turecki Kisir, oraz Burgery Wegetariańskie Bulgur z majonezem limonkowym.
Instrukcje
Bulgur umieścić w misce, wymieszać z wrzącą wodą. Przykryć i odstawić na 20 minut.
Tymczasem rozgrzać 2 łyżki oliwy z oliwek na patelni na średnim ogniu. Wymieszać posiekaną cebulę; gotować i mieszać, aż cebula zmięknie i stał półprzezroczyste, o 5 protokół.
Odcedzić bulgur i zwrócić go do miski.
Dodaj gotowaną cebulę, posiekane pomidory, ogórek, zieloną i czerwoną paprykę, zieloną cebulę, pietruszkę, miętę i płatki czerwonej papryki.
Skropić 2 łyżkami oliwy z oliwek, sokiem z cytryny i melasą z granatów. Wrzucić delikatnie, aż sałatka jest dokładnie połączone.
Podawać natychmiast, lub przechowywać w lodówce aż do podania.