Sałatka Waldorfska z Boczkiem
Przepis na Sałatkę Waldorfską z Boczkiem można przygotować w około 25 minut . Za 1,42 USD za porcję ten przepis pokrywa 15% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Z tego przepisu wychodzą 4 porcje zawierające 410 kalorii , 7 g białka i 29 g tłuszczu każda. Można się nim delektować w dowolnym momencie, ale szczególnie nadaje się na Czwarty Lipca . 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową i bezmleczną . Świetnie sprawdza się jako niedrogi dodatek do dań. Jeśli masz pod ręką cukier, jabłka, marchewkę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 44% wyniku , co jest całkiem niezłym wynikiem. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także Waldorf Cole Slaw , Waldorf Salad Slaw i Bourbon-Bacon Slaw .
Instrukcje
Usmaż boczek na średniej patelni na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż uzyskasz złoty kolor i chrupkość, około 8 minut; odsączyć na ręcznikach papierowych.
W dużej misce wymieszaj majonez, ocet, musztardę, cukier i nasiona selera, aż się połączą. Jabłka pokroić w zapałki, następnie dodać do miski z dressingiem wraz z selerem, marchewką, orzechami włoskimi, rodzynkami, natką pietruszki i boczkiem. Doprawić solą i pieprzem i wymieszać.