Sałatka Waldorf Cran-Jabłko
Sałatka Waldorf Cran-Apple może być właśnie przepisem wegetariańskim bezglutenowym, bezmlecznym i lakto ovo, którego szukałeś. Z tego przepisu składają się 2 porcje zawierające 419 kalorii, 1 g białka i 28 g tłuszczu każda. Za 97 centów za porcję ten przepis pokrywa 5% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Świetnie sprawdza się jako bardzo budżetowy hor d'oeuvre. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 10 minut. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i kup cukier, seler, żurawinę i kilka innych rzeczy, aby zdążyć dzisiaj. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 21%, to danie nie jest tak niesamowite. Podobne przepisy obejmują sałatkę żurawinowo-jabłkową, sałatkę jabłkową Waldorf oraz fantastyczną sałatkę Waldorf z kapustą i jabłkiem.
Instrukcje
W misce wymieszaj jabłko, seler i żurawinę. W małej misce wymieszaj majonez, cukier i sok z cytryny.
Wlać mieszaninę jabłek i delikatnie wymieszać, aby pokryć się masą.
Polecane wino: Chardonnay, Napój Alkoholowy, Piersi Bażanta Jeśli), Składnik, Kategoria Produktów Spożywczych, Sauvignon Blanc, (można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym), Wytrawne Białe Wino, Likier Granatowy Lub Sok żurawinowy, Typ Elementu Menu, Gruener Veltliner
Chardonnay, napój alkoholowy i białe wino to świetny wybór do sałatki Waldorf. Zarówno Sauvignon Blanc, jak i Gruner Veltliner mają nuty ziołowe, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do cierpkiego winegretu, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. Jednym z win, którego możesz spróbować, jest Alderbrook Winery Chardonnay. Ma 4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 15 dolarów.
![Winiarnia Alderbrook Chardonnay]()
Winiarnia Alderbrook Chardonnay
Aromaty ananasa i mango akcentowane są wanilią, anyżem i kokosem. W ustach pełne nuty gruszki i masła, z długim, prażonym migdałowym finiszem. Wino to dobrze komponuje się z sałatką z kopru włoskiego i krewetek cytrynowych, przegrzebkami morskimi z salsą z mango, homarem z pieczonym sosem kukurydzianym, kurczakiem z wędzonym bekonem z jabłoni i dzikim ryżem, risotto dyniowym z szałwią, łososiem z sosem cytrynowo-szafranowym.