Sałatka szpinakowa z figami i ciepłym boczkiem Vinaigrette
Sałatka szpinakowa z figami i ciepłym boczkiem Vinaigrette to bezglutenowe danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 18g białka, 22g tłuszczu, oraz w sumie 430 kalorii. Ten przepis służy 4. Na 1,64 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odebrać figi, musztarda dijon, ocet jabłkowy, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby wykorzystać suszone figi, możesz podążać za tym daniem głównym z Lody Fig & Cacao jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 15 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 81%, co jest niesamowite. Spróbuj Sałatka szpinakowa z ciepłym boczkiem Vinaigrette, Sałatka szpinakowa z ciepłym boczkiem Vinaigrette, oraz Sałatka Szpinakowa Z Ciepłym Boczkiem Vinaigrette dla podobnych receptur.
Instrukcje
Boczek gotować na dużej patelni na średnim ogniu, aż ostry, o 5 protokół.
Wyjąć boczek na wyłożony papierowym ręcznikiem talerz; wylać 1 łyżkę. tłuszcz; rezerwa( około 1 łyżka. pozostanie). Gdy boczek ostygnie, kruszyć.
Dodaj ciecierzycę do tej samej patelni i gotować, mieszając, aż lekko rumiane i lekko chrupiące, 7 do 10 protokół.
Szpinak ułożyć w dużej misce, ciecierzycę rozsypać na szpinaku.
Wyjmij patelnię z ognia i ubijaj octem (uważaj, ponieważ mieszanina może się rozpryskać).
Dodać musztardę i, gdy patelnia jest jeszcze ciepła, ubić tłuszcz z boczku i oliwę z oliwek. Szybko zeskrobać sos do miski ze szpinakiem i ciecierzycą.
Dodać figi i pokruszony boczek. Dobrze wymieszać, w razie potrzeby posypać serem pleśniowym i podawać.