Sałatka szpinakowa z figami i ciepłym boczkiem Vinaigrette
Sałatka szpinakowa z figami i ciepłym boczkiem Vinaigrette to bezglutenowe danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 18g białka, 22g tłuszczu, oraz w sumie 430 kalorii. Ten przepis służy 4. Na 1,64 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odebrać figi, musztarda dijon, ocet jabłkowy, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby wykorzystać suszone figi, możesz podążać za tym daniem głównym z Lody Fig & Cacao jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 15 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 81%, co jest niesamowite. Spróbuj Sałatka szpinakowa z ciepłym boczkiem Vinaigrette, Sałatka szpinakowa z ciepłym boczkiem Vinaigrette, oraz Sałatka Szpinakowa Z Ciepłym Boczkiem Vinaigrette dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Boczek gotować na dużej patelni na średnim ogniu, aż ostry, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
2
Wyjąć boczek na wyłożony papierowym ręcznikiem talerz; wylać 1 łyżkę. tłuszcz; rezerwa( około 1 łyżka. pozostanie). Gdy boczek ostygnie, kruszyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
3
Dodaj ciecierzycę do tej samej patelni i gotować, mieszając, aż lekko rumiane i lekko chrupiące, 7 do 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
4
Szpinak ułożyć w dużej misce, ciecierzycę rozsypać na szpinaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
Jajka, Lekko Ubite Lub 1/2 Szklanki Zamiennika Jaj
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
5
Wyjmij patelnię z ognia i ubijaj octem (uważaj, ponieważ mieszanina może się rozpryskać).
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
6
Dodać musztardę i, gdy patelnia jest jeszcze ciepła, ubić tłuszcz z boczku i oliwę z oliwek. Szybko zeskrobać sos do miski ze szpinakiem i ciecierzycą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 łyżeczki Posiekanego świeżego Tymianku Lub Suszonego
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto
Jajka, Lekko Ubite Lub 1/2 Szklanki Zamiennika Jaj
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
7
Dodać figi i pokruszony boczek. Dobrze wymieszać, w razie potrzeby posypać serem pleśniowym i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kawałki Prawdziwego Boczku
Opcjonalnie Czerwone Winogrona, Pokrojone Owoce Gwiaździste I Różne świeże Zioła