Sałatka szpinakowa z Curry Vinaigrette
Need a bezglutenowe, bezmleczne i całe 30 przystawek? Sałatka szpinakowa z Curry Vinaigrette może być niesamowity przepis, aby spróbować. Na $5.4 za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 30 g tłuszczu, oraz w sumie 318 kalorii. 8 osób było zadowolonych, że wypróbowali ten przepis. Ten przepis jest typowy dla kuchni indyjskiej. Udaj się do sklepu i odebrać ocet winny, musztarda, sól i pieprz, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 75%. Spróbuj Wołowy makaron soba ze szpinakiem i kokosowo-Curry Vinaigrette, Sałatka z komosy ryżowej z Curry-limonkowym winegretem, oraz Sałatka z buraków mieszanych z Curry Vinaigrette dla podobnych receptur.
Instrukcje
Obetnij skórkę z boczku i pokrój w 1-calową kostkę.
Miejsce boczek w dużej, głębokiej patelni. Gotować na średnim ogniu do brązowego i chrupiącego. Przykryć i zmniejszyć ciepło do najniższego ustawienia, aby utrzymać ciepło bekonu.
W małej, suchej patelni, toast curry na średnim ogniu, często mieszając, aż pachnące, o 30 sekund.
W średniej misce, ubić razem ocet i musztardę.
Dodaj olej w cienkim strumieniu, stale ubijając, aż olej zostanie całkowicie włączony.
Dodać curry i ubijać na gładką masę. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
W dużej misce, wrzucić razem boczek, szpinak, grzyby i vinaigrette, aż równomiernie pokryte. Sól i pieprz dostosuj do smaku i podawaj natychmiast.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling są świetnym wyborem dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Indaba Chenin Blanc z 4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
Indaba Chenin Blanc
Aromatyczne kiwi i melonowe niuanse na nosie. Mnóstwo pysznych tropikalnych smaków melona i cytrusów. Wagaśrodkowe podniebienie z długim zakończeniem, które ma odrobinę pikanterii.Połącz ze świeżą mozzarellą, krewetkami z grilla, lekkimi makaronami, czerwonym Lucjanem, pierogami, satayem z kurczaka lub mieszaną zieloną sałatką.