Sałatka Sushi Z Wędzonym Łososiem

Sałatka Sushi Z Wędzonym Łososiem
Sałatka Sushi z wędzonym łososiem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis ma 384 kalorie, 18g białka, oraz 14g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na $3.7 za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Przynosi wam to moje przepisy. Jeśli masz kiełki rzodkiewki, kawior tobiko, marynowany imbir i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać ryż sushi, możesz śledzić to danie główne z Pudding Ryżowy Z Mlekiem Migdałowym jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Niewiele osób naprawdę lubiło to japońskie danie. Z łyżeczką wynik 76%, to danie jest dobre. Spróbuj Sałatka Sushi Z Wędzonym Łososiem I Awokado, Sushi Z Wędzonym Łososiem, oraz Wędzony łosoś & awokado sushi dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Opłucz miskę 1-2 szklanek zimną wodą i lekko zapakuj do niej 1/4 sałatki ryżowej sushi. Odwróć na talerz. Powtórz, aby uformować pozostałe części.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryż SushiRyż Sushi
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Przetnij arkusze nori na ćwiartki. Zwilżyć pokrojone awokado octem ryżowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet RyżowyOcet Ryżowy
NoriNori
1/2 Funta Piersi Z Indyka1/2 Funta Piersi Z Indyka
3
Sałatki ryżowe sushi posypać równo ogolonym bonito. Obok każdego z nich ułóż 1/4 nori, awokado, łososia, marynowanego imbiru i kiełków rzodkiewki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Imbir MarynowanyImbir Marynowany
Kiełki RzodkiewkiKiełki Rzodkiewki
Ryż SushiRyż Sushi
1/2 Funta Piersi Z Indyka1/2 Funta Piersi Z Indyka
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
NoriNori
4
Porcje posypać kawiorem tobiko.
Składniki, których będziesz potrzebować
KawiorKawior
5
Aby jeść jako sushi, połóż część każdego składnika na kawałku nori i dodaj majonez chili do smaku; złóż nori na nadzieniu. Lub jeść jako sałatka z nożem i widelcem, dodając majonez chili do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Ogórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie Plasterki1 Ogórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie Plasterki
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, OdsączonaPuszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
NoriNori
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Jednym z win, które można spróbować jest Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Couttures Chardonnay. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 30 dolarów.
Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Coutures Chardonnay
Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Coutures Chardonnay
Chardonnay Les Grandes Couttures pochodzi z trzech działek graniczących z Meursault z winoroślą w wieku od 15 do 51 lat. Gleby są głównie argile (gliny), przynosząc wagi i tekstury do tego Bourgogne Blanc.Rocznik 2015 pokazuje aromaty dojrzałego melona, orzecha laskowego i kremu cytrynowego, i wydają się być szersze i bardziej teksturalne niż wina z sąsiednich wiosek. Starzejące się małe beczki z francuskiego dębu nadają nutom tostów i wanilii.Biały burgund, ze swoim bogactwem, teksturą i smakami tostów dobrze pasuje do lekkich ryb i skorupiaków i może zrównoważyć sosy na bazie śmietany. Chardonnay w wieku dębowym z cieplejszych klimatów nadaje się dobrze do grillowanych ryb, skrobii, masła i prażonych orzechów.
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia58
Magazyn