Sałatka sojowo-imbirowa z wołowiną i makaronem z sosem orzechowym

Sałatka sojowo-imbirowa z wołowiną i makaronem z sosem orzechowym
Sojowo-imbirowa Sałatka z wołowiną i makaronem z sosem orzechowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 626 kalorii, 43g białka, oraz 23G tłuszczu każdy. Na 2,87 zł za porcję, ten przepis okładki 34% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Udaj się do sklepu i odebrać pieprz, top polędwicy stek, imbir, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Aby wykorzystać sos sojowy można śledzić to danie główne z Cytrynowe placki kukurydziane z sosem czekoladowym Lapsang Souchong jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 84%. Ten wynik jest świetny. Podobne przepisy to Sałatka z makaronem Soba z sosem imbirowo-orzechowym, Sałatka z makaronem wołowym z sosem imbirowym, oraz Poważne sałatki: Azjatycka Sałatka z makaronem drobiowym z sosem imbirowo-orzechowym.

Instrukcje

1
Połączyć 1 1/4 szklanki wrzącej wody i torebki herbaty i strome 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Torebka Na HerbatęTorebka Na Herbatę
WodaWoda
2
Umieścić masło orzechowe w średniej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło OrzechoweMasło Orzechowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
3
Dodaj 3/4 filiżanki herbaty, sos sojowy, sok z limonki i cayenne.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z LimonkiSok Z Limonki
Sos SojowySos Sojowy
Mielony Pieprz CayenneMielony Pieprz Cayenne
HerbataHerbata
4
Ubij sos, aby dobrze się zmiksować. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Przykryć i przechowywać w lodówce. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed kontynuowaniem.)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
5
Wymieszać z rukolą i miętą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rukiew WodnaRukiew Wodna
MiętaMięta
1
Połączyć sos sojowy, ocet, imbir, miód, kruszony czerwony pieprz, i kminek w dużej misce; trzepaczka do mieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Czerwonej PaprykiPłatki Czerwonej Papryki
Sos SojowySos Sojowy
OcetOcet
ImbirImbir
KminekKminek
MiódMiód
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
2
Dodać wołowinę i wrzucić do herbu. Marynować w temperaturze pokojowej co najmniej 1 godzinę i do 2 godzin, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
WołowinaWołowina
1
Linguine gotować w dużym garnku z wrzącą osoloną wodą do miękkości, ale nadal twarde do gryzienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidor śliwkowy, Pokrojony Na 1-calowe KawałkiPomidor śliwkowy, Pokrojony Na 1-calowe Kawałki
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
2
Drenaż. Spłukać zimną wodą; ponownie odcedzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
3
Przenieść linguine do dużej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidor śliwkowy, Pokrojony Na 1-calowe KawałkiPomidor śliwkowy, Pokrojony Na 1-calowe Kawałki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
4
Wymieszać w oleju sezamowym. Używając obieraczki do warzyw, pokrój połówki ogórka wzdłuż na długie cienkie wstążki; ułóż na papierowych ręcznikach, aby osuszyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej SezamowyOlej Sezamowy
WarzywaWarzywa
OgórekOgórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ObieraczkaObieraczka
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
5
Marynatę odcedzić z wołowiny do średniego rondla; gotować 2 minuty na dużym ogniu. Super.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
WołowinaWołowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
6
Patelnia grillowa ciepła lub duża żeliwna patelnia na dużym ogniu 4 minuty. Praca w partiach, grill wołowiny aż tylko brązowy Na zewnątrz, ale rzadko wewnątrz, o 1 minutę na stronę.
Składniki, których będziesz potrzebować
WołowinaWołowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do GrillaPatelnia Do Grilla
PatelniaPatelnia
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
7
Przełożyć wołowinę do miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
WołowinaWołowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
8
Dodaj ogórki, zieloną cebulę i ostudzoną marynatę do linguine.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona CebulaZielona Cebula
OgórekOgórek
Pomidor śliwkowy, Pokrojony Na 1-calowe KawałkiPomidor śliwkowy, Pokrojony Na 1-calowe Kawałki
MarynataMarynata
9
Dodaj dressing i wrzucić do płaszcza. Sałatkę doprawiamy solą i pieprzem. Ułożyć miętę i rukolę wokół krawędzi dużego talerza. Kopiec sałatka z makaronem w centrum; top z wołowiną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Rukiew WodnaRukiew Wodna
MakaronyMakarony
WołowinaWołowina
MiętaMięta
10
Dekoruj orzeszkami ziemnymi i limonką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Klin WapiennyKlin Wapienny
Orzeszki ZiemneOrzeszki Ziemne

Składniki

0warzywo (np. szpinak)1 całe świeże jalapeno1 całe świeże jalapeno680papryka habaneroogórki, obrane, połówki wzdłuż, wysiewaneogórki, obrane, połówki wzdłuż, wysiewane1porcja startego parmezanumielony obrany świeży imbirmielony obrany świeży imbir1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekana świeża miętaposiekana świeża mięta1bunchświeża miętaświeża mięta8largeszielona cebula, połówka wzdłuż, pokrojona po przekątnej na 1 cal długościzielona cebula, połówka wzdłuż, pokrojona po przekątnej na 1 cal długości1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreokminek mielonykminek mielony1porcja startego parmezanu1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami2Spód: okruszki z herbatników grahamświeży sok z limonkiświeży sok z limonki6krewetki i żyłkiKliny wapienneKliny wapienne340papryka habaneropomidor śliwkowy, pokrojony na 1-calowe kawałkipomidor śliwkowy, pokrojony na 1-calowe kawałki1porcja startego parmezanuorientalny olej sezamowyorientalny olej sezamowy1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreosuszona kruszona czerwona paprykasuszona kruszona czerwona papryka1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweprażone solone orzeszki ziemne, grubo posiekaneprażone solone orzeszki ziemne, grubo posiekane1581 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemasło orzechowe gładkiemasło orzechowe gładkie591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 funt polędwicy z piersi indyka, pokrojonej w kostkę o wymiarach 1 cala1 funt polędwicy z piersi indyka, pokrojonej w kostkę o wymiarach 1 cala5Spód: okruszki z herbatników graham1 funt polędwicy z piersi indyka, pokrojonej w kostkę o wymiarach 1 cala1 funt polędwicy z piersi indyka, pokrojonej w kostkę o wymiarach 1 cala3torebki herbaty chińskiej czarnej herbatytorebki herbaty chińskiej czarnej herbaty567papryka habanerotop polędwicy stek, pokroić w poprzek na 1/4-do 1/3-cala-grube plastry; plastry następnie pokroić w 3-calowe paskitop polędwicy stek, pokroić w poprzek na 1/4-do 1/3-cala-grube plastry; plastry następnie pokroić w 3-calowe paski2Spód: okruszki z herbatników grahamocet ryżowy niesezonowanyocet ryżowy niesezonowany2961 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwewrząca wodawrząca woda1bunchnie z lokalnego ogrodunie z lokalnego ogrodu2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekana rukolaposiekana rukola
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia71
Magazyn