Sałatka pomidorowa z chrupiącą szalotką
Sałatka pomidorowa z chrupiącą szalotką może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 269 kalorii, 4G białka, oraz 9g tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.68 za porcję. Jeśli masz ocet winny, olej canolan, jeśli wiśnia i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, całe 30, i wegańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Z łyżeczką wynik 27%, to danie nie jest tak wybitny. Podobne przepisy to Kolacja: sałatka z pieczonych pomidorów z soczewicy z chrupiącą szalotką, Sałatka z Mango z chrupiącą szalotką, oraz Delikatna Sałatka Z Chrupiącą Smażoną Szalotką.
Instrukcje
W małej misce, połączyć mieloną szalotkę z octem i odstawić na co najmniej 5 protokół.
Ubić oliwę z oliwek i doprawić solą i pieprzem.
W międzyczasie, w średnim rondlu, rozgrzać olej rzepakowy do połysku.
Dodać połowę pokrojonych szalotki i gotować na umiarkowanie dużym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż rumiane, o 5 protokół. Za pomocą łyżki szczelinowej, przenieść szalotki do ręczników papierowych do odsączenia i doprawić solą. Powtórz z pozostałymi pokrojonymi szalotkami.
Pomidory rozłożyć na dużym talerzu, doprawić solą i pieprzem, skropić winegretem. Podsmażone szalotki i liście bazylii rozsypać na pomidorach i podawać.