Sałatka pomarańczowa, orzechowa i stilton
Sałatka pomarańczowa, orzechowa i stilton zajmuje ok. 15 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 11g białka, 27 g tłuszczu, oraz w sumie 324 kalorie. Ten bezglutenowy, lacto ovo wegetariański i pierwotny przepis służy 4 i kosztuje 2,82 zł za porcję. Działa dobrze jako niedrogi dodatek. 3 ludzie uznali ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Ten przepis z BBC Good Food wymaga worków g rocket, pomarańczy, oleju z orzecha włoskiego i kawałka orzecha włoskiego. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 59%, co jest całkiem dobre. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Sałatka Z Gruszek, Przepiórek, Orzechów Włoskich I Stilton, Krakersy Stilton i Walnut, oraz Świąteczny Stilton i ciasto orzechowe.
Instrukcje
Opróżnij worki sałatkowe do dużej miski. Pomarańcze obrać na małej misce, aby złapać soki; następnie, na tej samej misce, wyciąć segmenty z pestki.
Olej z orzechów włoskich ubić do soku pomarańczowego, doprawić i zalać liśćmi sałatki. Wrzucić sałatkę, a następnie ułożyć na dużym talerzu. Rozsypać na segmentach pomarańczy, orzechów włoskich i stilton.
Polecane wino: Chardonnay, Gruener Veltliner, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Gruener Veltliner i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem do sałatek. Sauvignon Blanc i Gruner Veltliner mają nuty herby, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do tartych winegret, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. Jedno wino, którego możesz spróbować to Chateau Ste. Michelle Indian Wells Wino Chardonnay. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 18 dolarów.
![Chateau Ste. Michelle Indian Wells Wino Chardonnay]()
Chateau Ste. Michelle Indian Wells Wino Chardonnay
"Nasze Indian Wells Chardonnay zapewnia atrakcyjny tropikalny charakter owoców typowy dla ciepłych miejsc, takich jak Wahluke Slope. Lubię ten dojrzały ananas Chardonnay i toffi maślane smaki i bogatą, kremową konsystencję. Spróbuj z przegrzebkami, krewetkami lub makaronem z bogatymi sosami."- Bob Bertheau