Sałatka Pomarańczowa
Need a dairy free side dish? Pomarańczowa sałatka może być niesamowity przepis, aby spróbować. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 209 kalorii, 2G białka, oraz 5G tłuszczu każdy. Na 48 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka kawałków ananasa, woda, ubijana polewa i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 4 godziny i 10 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 21%, co nie jest tak doskonałe. Spróbuj Mandarynkowa Sałatka z kurczaka z kremowym sosem jogurtowym pomarańczowo-waniliowym, Sałatka z awokado i pomarańczy z sosem pomarańczowo-imbirowym, oraz Krewetki z masłem pomarańczowym i sałatką z kopru włoskiego i pomarańczy dla podobnych receptur.
Instrukcje
W średnim rondlu na małym ogniu wymieszaj jajko, cukier, mąkę, 1/2 puszki ananasa, margarynę i ekstrakt waniliowy. Powoli gotować i mieszać, aż zgęstnieje.
Wlać do naczynia 8x8 cala.
Wymieszać z ubitą polewą. Schłodzić w lodówce 1 godzinę, lub do firmy.
Rozpuścić mieszankę żelatyny o smaku pomarańczowym we wrzącej wodzie. Wymieszać z pozostałą wodą. Schłodzić w lodówce 1 godzinę, lub aż gruby, ale nie twarde.
Banany i pozostałe ananasy wymieszać z żelatyną.
Rozprowadzić na wierzchu mieszaniny w naczyniu. Chill w lodówce 3 godziny, lub do firmy.