Sałatka Pieczarkowa W Chipsach Serowych
Sałatka Grzybowa w Chipsach Serowych może być bezglutenowym, wegetariańskim i podstawowym przepisem, którego szukałeś. Za 1,68 dolara za porcję otrzymasz danie główne dla 4 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 20 g białka, 16 g tłuszczu i łącznie 251 kalorii. Ten przepis z Foodnetwork ma 1 fanów. Jeśli masz pod ręką grzyby, parmezan, dressing i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 44%, to danie jest solidne. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także Sałatka Pomidorowa z chipsami serowymi, Chipsy z serem Dubliner i Cayenne z sałatką ze złocistych buraków i bazylią oraz Cook the Book: Sałatka z pieczonych buraków z dressingiem orzechowym i chipsami serowymi.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F.
Spryskaj blachę do pieczenia nieprzywierającym sprayem kuchennym z oliwą z oliwek. Blachę do pieczenia wyłóż papierem pergaminowym, a następnie spryskaj papier sprayem kuchennym.
Połóż 1/2 szklanki startego sera na połowie blachy do pieczenia i uformuj okrąg o średnicy około 5 cali. Uformuj drugi okrąg na drugiej połowie blachy do pieczenia. (Spróbuj użyć mrożonego, ubitego plastikowego blatu jako wzoru do uformowania chipsów serowych.)
Piec przez około 5 minut lub do momentu, aż ser będzie złocisty na brzegach. Za pomocą szerokiej szpatułki ostrożnie obracaj krążki sera.
Piec przez około 2 minuty dłużej lub do momentu, aż brzegi będą miały głęboki złoty kolor i będą ustawione pośrodku. Za pomocą szpatułki ostrożnie wyjmij krążki i nałóż je na duży wałek do ciasta zawieszony jak pomost pomiędzy 2 wysokimi puszkami, aby nadać im kształt.
Pozostawić do ostygnięcia podczas formowania na wałku do ciasta. Powtórz tę czynność z pozostałym serem, aby utworzyć jeszcze 2 koła.
W średniej misce połącz grzyby, pomidory, szpinak i cebulę.
Dodać dressing i wymieszać do połączenia. Aby podać, połóż chipsy serowe na każdym z 4 talerzy sałatkowych, a następnie połóż na nich łyżkę sałatki.
Polecane wino: Chardonnay, Sauvignon Blanc, Gruener Veltliner
Sałatka świetnie komponuje się z Chardonnay, Sauvignon Blanc i Gruener Veltliner. Zarówno Sauvignon Blanc, jak i Gruner Veltliner mają nuty ziołowe, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do cierpkiego winegretu, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. Wino Chardonnay Paul Dolan Vineyards z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
![Wino Chardonnay z winnicy Paul Dolan]()
Wino Chardonnay z winnicy Paul Dolan
Pochodzące z nisko położonych dolin otaczających rzekę Russian, obszaru słynącego z produkcji bogatych i skoncentrowanych win, Paul Dolan Vineyards Chardonnay to znakomicie zrównoważone wino o aromatach dojrzałej gruszki, chrupiącego jabłka i kremowej wanilii.