Sałatka Panzanella
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów śródziemnomorskich, więc spróbuj sałatki Panzanella. Na 71 centów za porcję, dostajesz przystawkę, która serwuje 8. Jedna porcja zawiera 188 kalorii, 6G białka, oraz 12g tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Mieszanka oliwek, mozzarella, dzień stary chleb, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia nie tak ogromny spoonacular wynik 32%. Podobne przepisy to Sałatka BLT Panzanella, Sałatka Panzanella, oraz Sałatka Panzanella.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C).
W dużej misce, wrzucić chleb z 1/3 szklanki oliwy z oliwek, sól, pieprz, i czosnek.
Ułożyć chleb na blasze do pieczenia i tosty w nagrzanym piekarniku, aż złoty, około 5 do 10 minut; pozostawić do ostygnięcia lekko.
Gdy chleb jest w piekarniku, ubij razem 1/4 szklanki oliwy z oliwek i octu balsamicznego. Delikatnie wrzucić razem chleb, pomidory, cebula, bazylia, oliwki, i ser mozzarella. Wymieszać z winegretem i odstawić na 20 minut przed podaniem.