Sałatka owocowo-ryżowa
Sałatka owocowo-ryżowa zajmuje około 20 minut od początku do końca. Ten przepis jest dla 8 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 5 g białka , 1 g tłuszczu i łącznie 209 kalorii . Za 52 centy za porcję ten przepis pokrywa 9% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i sycący. Jeśli masz pod ręką ryż, banana, ryż i kilka innych składników, możesz go zrobić. Tylko kilka osób naprawdę polubiło ten przystawkę. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową i laktoowowegetariańską . Jest dostarczana przez Taste of Home. Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 75% , to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Fruit Falooda - How to make Mixed Fruit - Falooda Varieties , Kerabu Rice (Rice Salad) i Chicken Medallions And Fruit Salad .
Instrukcje
Odcedź ananasa, odkładając 1/4 szklanki soku. W dużej misce połącz ananasa, ryż, truskawki, gruszkę, brzoskwinię i banana. W małej misce ubij jogurt, miód i odłożony sok z ananasa.
Polać mieszanką owoców; wymieszać, aby pokryć. Wyłożyć talerze sałatkowe szpinakiem; na wierzchu ułożyć mieszankę owoców.