Sałatka ogrodowa z pieczonym kurczakiem
Sałatka ogrodowa z pieczonym kurczakiem wymaga mniej więcej 1 godzina i 35 minut od początku do końca. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 584 kalorie, 34g białka, oraz 31 g tłuszczu. Na $2.95 za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. Mieszanka bochenka ciabatta, cytryny, pietruszka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. 7 osób było zadowolonych, że wypróbowali ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 59%, co jest dobre. Spróbuj Prawie Słynna Sałatka Ogrodowa (Naśladowca Ogrodu Oliwnego), Ogrodowa Sałatka Z Kurczakiem, oraz Marynowana Sałatka Ogrodowa / Przygotowanie Ogrodu dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik nagrzewany do 200C / 180C wentylator / Gaz
Doprawić kurczaka do środka i na zewnątrz, następnie nadziewać jamę 1 cytryną i tymiankiem. Posiedź w pojemnej puszce do pieczenia, skropić oliwą z oliwek i smażyć przez 40 minut.
Wyjąć puszkę z piekarnika, następnie rozsypać kawałki ciabatty wokół kurczaka i potargać prosciutto.
Dodaj czosnek i pozostałe połówki cytryny do puszki. Piecz wszystko razem przez 40 minut, aż grzanki i prosciutto będą chrupiące.
Wyjąć z piekarnika, przenieść kurczaka na talerz i pozostawić do ostygnięcia.
Wyjąć grzanki i prosciutto i odstawić.
Podczas gdy kurczak chłodzi, gotować fasolkę szparagową na patelni z wrzącą wodą przez 5 minut.
Odcedzić, ostudzić pod zimną wodą, następnie wrzucić do dużej miski z dymką i natką pietruszki.
Aby zrobić dressing, zmiażdżyć prażoną cytrynę i czosnek w puszce do pieczenia za pomocą masażu ziemniaczanego.
Usuń całą skórę z czosnku, następnie wymieszaj oliwę z oliwek i sok z cytryny z przyprawami zeskrobaj dno puszki, aby uzyskać wszystkie lepkie soki z kurczaka do dressingu. Wymieszać wszelkie soki spoczynkowe z kurczaka i odstawić.
Gdy kurczak jest wystarczająco chłodny, aby obsłużyć, usuń mięso z kości. Tuż przed podaniem, dodać dressing, kurczak, grzanki, prosciutto i sałata do zielonej fasoli wymieszać w misce, wrzucić razem i rozrzucić na dużym półmisku.