Sałatka ogrodowa Orzo z dressingiem ziołowym

Sałatka ogrodowa Orzo z dressingiem ziołowym
Sałatka ogrodowa Orzo z dressingiem ziołowym to przystawka bezmleczna. Ten przepis jest przeznaczony dla 20 osób i kosztuje 1,52 USD za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 6 g białka, 5 g tłuszczu i łącznie 187 kalorii. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Udaj się do sklepu i kup skórkę pomarańczową, liście bazylii, skórkę cytrynową i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał solidny wynik łyżką wynoszący 68%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Sałatka z makaronem Orzo Farmer's Garden, Sałatka z ogrodem ziołowym i Sałatka ryżowo-ziołowa z ogrodu.

Instrukcje

1
W robocie kuchennym dodaj skórkę i sok z cytryny, skórkę i sok z pomarańczy, ocet jabłkowy, pietruszkę i bazylię. Włącz urządzenie i powoli dodawaj oliwę z oliwek, aż mieszanina się połączy. Zmiksuj na gładką masę i dopraw solą i pieprzem do smaku. Odłożyć na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
2 łyżeczki Gorącej Soli2 łyżeczki Gorącej Soli
Biały Chleb, Pokrojony W Cienkie Kromki (około 18 Kromek)Biały Chleb, Pokrojony W Cienkie Kromki (około 18 Kromek)
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
2
Ugotuj orzo w dużym garnku z wrzącą, osoloną wodą, aż będzie miękkie, ale wciąż twarde, około 10 minut, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Extra Vergine I Więcej Do Posmarowania2 łyżki Oliwy Z Oliwek Extra Vergine I Więcej Do Posmarowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
3
Do dużej miski dodać surowe ziarna kukurydzy, pokrojony w kostkę seler, wypestkowany i pokrojony w kostkę ogórek oraz całe pomidorki koktajlowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielony Pomidor Zebra, Pokrojony W Cienkie PlasterkiZielony Pomidor Zebra, Pokrojony W Cienkie Plasterki
Ziarna KukurydzyZiarna Kukurydzy
Gałązki Kopru WłoskiegoGałązki Kopru Włoskiego
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Naturalna Mieszanka Do CiastNaturalna Mieszanka Do Ciast
4
Po ugotowaniu orzo odcedź i opłucz pod zimną wodą; dobrze odsączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Extra Vergine I Więcej Do Posmarowania2 łyżki Oliwy Z Oliwek Extra Vergine I Więcej Do Posmarowania
5
Do miski dodać schłodzone orzo i wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Extra Vergine I Więcej Do Posmarowania2 łyżki Oliwy Z Oliwek Extra Vergine I Więcej Do Posmarowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
6
Dodaj sos do sałatki i ponownie wymieszaj. Doprawić solą i pieprzem, jeśli potrzeba.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
7
Podawać.

Polecane wino: Chardonnay, Sauvignon Blanc, Gruener Veltliner

Chardonnay, Sauvignon Blanc i Gruener Veltliner to moje ulubione dania w kategorii Sałatka. Zarówno Sauvignon Blanc, jak i Gruner Veltliner mają nuty ziołowe, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do cierpkiego winegretu, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. Możesz spróbować Vigilance Chardonnay. Oceniającym podoba się, z oceną 4,1 na 5 gwiazdek i ceną około 18 dolarów za butelkę.
Chardonnay czujności
Chardonnay czujności
Na wysokości od 400 do 3000 stóp i położony u podnóża góry Konocti, niegdyś aktywnego wulkanu, Red Hills AVA charakteryzuje się falistymi wzgórzami, czerwonymi glebami wulkanicznymi i bryzą przypominającą jezioro z Clear Lake, jednego z najstarszych naturalnych jezior w Ameryce Północnej . Owoce tego wina zostały w 70% poddane fermentacji w beczkach, co pozwoliło uzyskać kremowe bogactwo. Część owoców poddano fermentacji jabłkowo-mlekowej, aby dodać maślanej warstwy i złożoności winu. Wino o złotej słomkowej barwie, charakteryzujące się aromatem zielonego jabłka i orzeźwiającymi aromatami tropikalnymi.
TrudnośćŚredni
Gotowe W20 m.
Porcje20
Ocena Zdrowia36
Magazyn