Sałatka Nicoise
Sałatka Nicoise może być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru dania głównego. Ten przepis służy 2. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny, cały 30 i pescatarian przepis ma 234 kalorie, 24g białka, oraz 7G tłuszczu na porcję. Na 4,15 zł za porcję, ten przepis okładki 36% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, pomidory koktajlowe, ocet winny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. Niewiele osób naprawdę lubiło to śródziemnomorskie danie. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 87% to danie jest super. Spróbuj Gorąca Sałatka Nicoise, Sałatka Nicoise, oraz Sałatka Nicoise dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz pierwsze 5 składników w małym słoiczku; przykryj szczelnie i energicznie wstrząśnij. Odstawić.
Fasolę umyć; usunąć końce. Ułóż fasolę w warzywnym parowniku na wrzącej wodzie. Przykryć i pary 5 minut lub do crisp-tender.
Umyć ziemniaki. Gotować we wrzącej wodzie na pokrycie 20 minut lub tylko do miękkości.
Odcedzić i lekko ostudzić.
Ziemniaki pokroić w plastry o grubości 1/4 cala.
Połączyć fasolkę szparagową, ziemniaki, słodka papryka czerwona, i cebula; wrzucić delikatnie.
Dodać połowę mieszaniny octu; wrzucić delikatnie. Przykryć i schłodzić 2 godziny.
Stek z tuńczyka posmarować 1/2 łyżeczki oliwy z oliwek.
Umieścić na stojaku patelni brojlerów pokrytej natryskiem do gotowania. Broil 5 1/2 cala od ciepła (z elektrycznymi drzwiami piekarnika częściowo otwarte) 3 do 4 minut z każdej strony lub aż ryby płatki łatwo podczas testowania widelcem. Płatki ryb na kawałki.
Na talerzu umieścić szpinak. Ułóż mieszankę zielonej fasoli, tuńczyk, pomidor i oliwki równomiernie na szpinaku.
Pozostałą mieszaninę octu skropić równomiernie na sałatce.