Sałatka mieszana z cytrusami i rukolą
Mieszana Sałatka z cytrusów i rukoli może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 3G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 143 kalorie. Na 1,85 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Udaj się do sklepu i odbierz szalotkę, olej z orzechów włoskich, crème fraîche i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Mieszana Sałatka Cytrusowa, Mieszana Sałatka Cytrusowa Zielona, oraz Sałatka mieszana z warzywami i cytrusami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Używając ostrego noża, obierz pomarańcze, mandarynki i klementynki, usuwając wszystkie gorzkie białe pestki. Pokrój klementynki w poprzek o grubości 1/2 cala i usuń pestki.
Przełożyć klementynki do średniej miski. Pracując nad miską, przeciąć między membranami pomarańczy i mandarynek, uwalniając sekcje do miski.
W dużej misce ubić sok z limonki z olejem z orzechów włoskich i crme frache.
Dodać rukolę, doprawić solą i pieprzem i delikatnie wymieszać. Za pomocą szczypiec przenieś rukolę na talerze.
Dodaj owoce cytrusowe do pozostałego dressingu, doprawić solą i pieprzem i wrzucić do herbu. Top rukolę z cytrusami i podawać.