Sałatka melonowa z syropem limonkowym
Sałatka melonowa z syropem limonkowym może być tylko przystawką, której szukasz. Na 2,55 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 341 kalorii, 11g białka, oraz 1g tłuszczu. Ten przepis służy 8. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz skórkę z limonki, kantalupę, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 25 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 82%. Ten wynik jest świetny. Podobne przepisy to Sałatka melonowa z syropem limonkowo-imbirowym, Melon z syropem limonkowym, oraz Melon z syropem limonkowo-chile.
Instrukcje
Połączyć cukier, sok z limonki i 1/4 szklanki wody w małym rondlu. Wymieszać na średnim ogniu, aż cukier się rozpuści, około 5 minut.
Zdjąć z ognia i dodać skórkę z limonki. Przykryć patelnię i odstawić na 15 minut. Przecedzić do małej miski, przykryć i przechowywać w lodówce, aż dokładnie schłodzone, co najmniej 2 godziny. (Można dokonać do 3 dni wcześniej.)
Pokrój każdy melon na pół, usuń i wyrzuć nasiona i miąższ miąższu ostrym 1-calowym ballerem melonowym.
Umieścić wszystkie kulki melona w dużej misce, przykryć i przechowywać w lodówce do 30 minut przed podaniem.
Wlać syrop limonkowy na kulki melona. Przykryć i schłodzić przez co najmniej 30 minut przed podaniem. Podzielić na 8 kubków i udekorować miętą, w razie potrzeby.