Sałatka Makaronowa Z Grillowanym Tuńczykiem I Pieczonymi Pomidorami
Sałatka z makaronem z grillowanym Tunanem i pieczonymi pomidorami może być tylko przystawką, której szukasz. Ten pescatariański przepis służy 45 i kosztuje 39 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 115 kalorii. 2 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 49 minut. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, ocet winny, ser mozzarella i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Jest idealny do 4 Lipca. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 55%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Grillowany Tuńczyk z Puree z białej fasoli, Tapenadą z oliwek i pieczonymi pomidorami Cherry, Grillowany okoń morski nad makaronem z cukinii z pieczonymi pomidorami, oraz Sałatka Z Makaronem, Tuńczykiem I Pieczoną Papryką.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 232°. przygotuj gorący ogień w grillu.
Umieścić pomidory na blasze do pieczenia i wrzucić z 1 Tbs. oliwy z oliwek. Ułóż je, pokrój boki w górę, na arkuszu i dopraw solą. Pieczeń do miękkości, o 20 protokół.
Ostudzić, a następnie przeciąć na pół w poprzek.Tymczasem doprowadzić duży garnek trzy czwarte pełne osolonej wody do wrzenia na dużym ogniu.
Dodać makaron i gotować, aż al dente (miękkie, ale firmy do kęsa), o 10 protokół.
Odcedzić, spłukać pod zimną bieżącą wodą i ponownie spuścić. Odstawić.
Szczotkować obie strony filetów z tuńczyka z 1 Tbs. oleju. Dobrze doprawić solą i pieprzem.
Miejsce na stojaku grill 4 do 6 cali nad ogniem i grill, aż lekko rumiane, o 3 protokół. Obróć i gotować przez 3 do 4 minut więcej dla średnich, lub do czasu zrobić według własnych upodobań.
Przenieść do deski do krojenia, ostudzić i pokroić w 3/4 cala cubes.In Robot kuchenny lub blender, połącz liście bazylii i pozostałą 1/2 szklanki oleju. Pulse lub blend aż posiekane na grubym puree.
Dodać ocet i doprawić solą i pieprzem. Pulse lub blend aż combined.In duża miska, połączyć makaron, pomidory i wszelkie zgromadzone soki, tuńczyk, mozzarella, pietruszka i sos bazylii. Wrzucić delikatnie i służyć.
Służy 8.Adaptacja z serii Williams-Sonoma Outdoors, Beach House Cooking, autorstwa Charlesa Pierce 'a (Time-Life Books, 1999).