Sałatka makaronowa z cytryną i miętą
Need a bezmleczne i wegetariańskie przystawki? Sałatka z makaronem cytrynowo-miętowym może być świetnym przepisem. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 184 kalorie, 4G białka, oraz 5G tłuszczu każdy. Na 47 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Mieszanka makaronu farfalle, sól, winogrona i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Z łyżeczką wynik 25%, to danie nie jest tak doskonałe. Podobne przepisy to Sałatka makaronowa z tuńczykiem, ciecierzycą i sosem cytrynowo-miętowym, Sałatka bliskowschodnia z cytryną, miętą i czosnkiem (Sałatka Syryjska), oraz Sałatka makaronowa ze szparagami-miętowe Pesto.
Instrukcje
Doprowadzić do wrzenia duży garnek lekko osolonej wody.
Dodaj makaron i gotować przez 8 minut lub aż al dente; odcedzić, ale nie ma potrzeby ostygnięcia.
Przełożyć do dużej miski.
Dodaj jogurt cytrynowy, majonez, miętę, zieloną cebulę, winogrona, sól i pieprz. Wymieszaj, aby równomiernie pokryć makaron i rozprowadzić winogrona. Można to podawać na ciepło lub na zimno, ale wolę zimne latem, ponieważ sprawia, że taki orzeźwiający smakołyk.