Sałatka Krabowa-Jajka Faszerowane
Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, pierwotny i pescatariański przepis ma 129 kalorii, 10g białka, oraz 8G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8. Na 1,65 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, rzodkiewki, sok z cytryny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Podobne przepisy to Jajka Faszerowane Krabem, Sałatka Krabowa Nadziewana Cukinią, oraz Endywia nadziewana sałatką z kraba Starego.
Instrukcje
Połącz rzodkiewki, 2 łyżeczki soku i 1/4 łyżeczki soli w misce; wrzuć. Przykryć i schłodzić co najmniej 30 minut.
Umieść jajka w średnim rondlu i przykryj zimną wodą do 1 cala powyżej jaj; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 10 minut.
Umieścić jajka w lodowatej wodzie i całkowicie ostudzić. Delikatnie rozbij skorupki jaj; obierz pod zimną bieżącą wodą.
Każde jajko pokroić na pół wzdłuż.
Usunąć żółtka. Żółtka przecisnąć przez sito do miski. Odstawić 1 łyżkę żółtek.
Połącz pozostałe 1 łyżeczka soku, pozostałe żółtka, 1/4 łyżeczki soli i pieprzu w misce; stopniowo dodawaj olej, dobrze mieszając trzepaczką, aż olej zostanie włączony. Wymieszać z jogurtem.
Dodać mięso krabowe, seler i musztardę; mieszać delikatnie, aż do połączenia. Smak kraba napełniania i dostosować przyprawy, jeśli to konieczne.
Ułóż wachlarz z 3 liści sałaty na każdym z 8 talerzy.
Wytnij cienki plasterek z dna każdej połowy białka jaja, aby pomóc im usiąść płasko. Ułóż nadzienie kraba równomiernie na połówki białek.
Umieścić 2 połówki białka na każdym talerzu z jednej strony sałaty.
Posypać 1 łyżką żółtka na połówki białka jaja. Ułóż 1/4 szklanki mieszanki rzodkiewki po drugiej stronie każdej porcji.
Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling
Chardonnay, Muscadet i Riesling są doskonałym wyborem dla skorupiaków. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. GEN5 Chardonnay z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 9 dolarów za butelkę.
GEN5 Chardonnay
Bardzo przyjazny Chardonnay, z soczystymi tropikalnymi owocami, nutą kremowości i długim, jasnym wykończeniem. Przez pięć pokoleń nasza rodzina mieszkała i pracowała na naszej ziemi w Lodi w Kalifornii, zawsze starając się pozostawić ziemię w lepszym stanie na następne latapokolenia.