Sałatka jabłkowo-gruszkowa z boczkiem Klonowo-orzechowym
Sałatka jabłkowo-gruszkowa z boczkiem Klonowo-orzechowym to bezglutenowe i pierwotne przystawka. Na 2,13 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 346 kalorii, 8G białka, oraz 27 g tłuszczu. Ten przepis służy 8. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Jeśli masz pod ręką syrop klonowy, ser gorgonzola, winogrona i kilka innych składników, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 34%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Podobne przepisy to Sałatka jabłkowo-gruszkowa z boczkiem klonowym i winegretem żurawinowym, Sałatka z boczku klonowego, gruszki i sera pleśniowego, oraz Jabłko Klon Pekan Sałatka.
Instrukcje
Umieść lekko nasmarowany stojak z drutu w wyłożonej folią aluminiową 15-x 10-calowej patelni z galaretką. Plastry boczku zanurz w syropie, pozwalając na kapanie nadmiaru; naciśnij pekan na obie strony boczku. Ułóż plastry boczku w jednej warstwie na stojaku i piec 20 minut; włącz plastry boczku i piec 5 do 10 więcej minut lub aż rumiane i chrupiące.
Wyjąć z piekarnika i odstawić 5 minut.
Pokroić boczek w poprzek na 1-calowe kawałki.
Na półmisku ułożyć sałatkę.
Pokroić gruszkę i jabłko w cienkie plasterki; wrzucić do sałatki. Top z winogron, ser i boczek.
Podawać sałatkę z winegretem żurawinowym.