Sałatka grejpfrutowo-awokado z pieczonym łososiem
Sałatka z grejpfruta i awokado z pieczonym łososiem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis służy 4 i kosztuje 4,02 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 25g białka, 26g tłuszczu, oraz w sumie 382 kalorie. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Przynosi wam to moje przepisy. Mieszanka rukoli, orzechy włoskie, filety z łososia i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 17 minut. Z łyżeczką wynik 94% to danie jest super. Podobne przepisy to Zapiekany Tuńczyk Z Sałatką Grejpfrutową Z Awokado, Chrupiący Łosoś Z Sałatką Z Awokado I Grejpfruta, oraz do sałatki z endywii, jarmużu i wędzonego łososia z awokado i różowym grejpfrutem.
Instrukcje
Obrać i podzielić grejpfruta ostrym nożem na desce do krojenia; rezerwy soku w misce. Wrzucić kawałki grejpfruta i soki z rukolą i awokado; sałatkę podzielić na 4 talerze. W małej misce, ubij razem sok z cytryny, olej i 1/4 łyżeczki soli i pieprzu.
Pozostałą sól i pieprz posypać po obu stronach łososia. Płaszcz dużą patelnię nonstick sprayem do gotowania; podgrzać na średnim ogniu.
Dodaj ryby (skórka-strona w dół) na patelni, i gotować, aż skóra będzie złoty i ryby uwolni się łatwo z patelni (o 4 protokół). Używając szpatułki, delikatnie odwróć rybę i gotuj około 3 minut więcej. Rozbij każdy filet na 4 kawałki; górne sałatki z rybami 3 kawałki.
Sałatki skropić opatrunkiem; posypać orzechami włoskimi.