Potrzebujesz bezglutenowego i pierwotnego przystawki ? Sałatka z kawałkami szynki parmeńskiej może być super przepisem do wypróbowania. Ten przepis jest dla 8 osób i kosztuje 1,04 USD za porcję. Jedna porcja zawiera 140 kalorii , 6 g białka i 10 g tłuszczu . Ten przepis z Foodnetwork wymaga grubo posiekanej, oregano, kopru włoskiego i grubo posiekanej marchewki. Od przygotowania do podania, przepis ten zajmuje około 20 minut . Niewiele osób wykonało ten przepis, a jedna osoba powiedziałaby, że trafił w sedno. Ogólnie rzecz biorąc, przepis ten otrzymuje solidną ocenę Spoonacular wynoszącą 70% . Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się również spodobać przepisy takie jak Avocado Chocolate Bits Frozen Yogurt , Grilled Portobello Salad With Shaved Parmigiano-Reggiano i Roasted Endive Salad With Prosciutto, Figs and Pistachios .
Instrukcje
1
/2 szklanki kawałków prosciutto, przepis poniżej
Składniki, których będziesz potrzebować
Prosciutto
2
Do sosu winegret: W małej misce wymieszaj ocet z solą. Kryształki soli powinny się rozpuścić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
Nieprażone Pestki Dyni
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
Ciepła śmietanka Pół Na Pół (110° Do 115°)
3
Wymieszaj musztardę, oregano i czarny pieprz. Powoli mieszaj oliwę z oliwek, aby uzyskać gładką emulsję. Pokrusz ser pleśniowy, jeśli używasz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)
Opcjonalnie Czerwone Winogrona, Pokrojone Owoce Gwiaździste I Różne świeże Zioła
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Emulsje
8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
4
Wlać winegret do miski, aby podawać go do stołu łyżką. Schłodzić do momentu podania.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ciepła śmietanka Pół Na Pół (110° Do 115°)
5
Przygotuj 8 misek do sałatki, najlepiej z przezroczystego szkła, aby goście mogli zobaczyć warstwy warzyw. Na każdą miskę połóż warstwę rukoli, a następnie warstwę kopru włoskiego. Dopraw solą i pieprzem do smaku i posyp 1 łyżką parmezanu i 1 łyżką Prosciutto Bits na koper włoski. Następnie połóż warstwę cukinii i warstwę czerwonej kapusty. Ponownie dopraw solą i pieprzem do smaku i posyp parmezanem i Prosciutto Bits. Połóż warstwę marchewek na wierzchu i wykończ niewielką ilością parmezanu i Prosciutto Bits.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do Dekoracji
5 Solonych Krakersów, Pokruszonych
Prosciutto
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar
Piersi Z Kurczaka Z Rożna
2 łyżki Stołowe Plus 1 łyżeczka Musztardy Miodowej
2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ciepła śmietanka Pół Na Pół (110° Do 115°)
6
Podawaj sałatki w temperaturze pokojowej. Podaj winegret przy stole. Pozwól gościom doprawiać sałatki i mieszać warstwy.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół