Sałatka golona z kawałkami prosciutto
Potrzebujesz bezglutenowego i pierwotnego przystawki ? Sałatka z kawałkami szynki parmeńskiej może być super przepisem do wypróbowania. Ten przepis jest dla 8 osób i kosztuje 1,04 USD za porcję. Jedna porcja zawiera 140 kalorii , 6 g białka i 10 g tłuszczu . Ten przepis z Foodnetwork wymaga grubo posiekanej, oregano, kopru włoskiego i grubo posiekanej marchewki. Od przygotowania do podania, przepis ten zajmuje około 20 minut . Niewiele osób wykonało ten przepis, a jedna osoba powiedziałaby, że trafił w sedno. Ogólnie rzecz biorąc, przepis ten otrzymuje solidną ocenę Spoonacular wynoszącą 70% . Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się również spodobać przepisy takie jak Avocado Chocolate Bits Frozen Yogurt , Grilled Portobello Salad With Shaved Parmigiano-Reggiano i Roasted Endive Salad With Prosciutto, Figs and Pistachios .
Instrukcje
/2 szklanki kawałków prosciutto, przepis poniżej
Do sosu winegret: W małej misce wymieszaj ocet z solą. Kryształki soli powinny się rozpuścić.
Wymieszaj musztardę, oregano i czarny pieprz. Powoli mieszaj oliwę z oliwek, aby uzyskać gładką emulsję. Pokrusz ser pleśniowy, jeśli używasz.
Wlać winegret do miski, aby podawać go do stołu łyżką. Schłodzić do momentu podania.
Przygotuj 8 misek do sałatki, najlepiej z przezroczystego szkła, aby goście mogli zobaczyć warstwy warzyw. Na każdą miskę połóż warstwę rukoli, a następnie warstwę kopru włoskiego. Dopraw solą i pieprzem do smaku i posyp 1 łyżką parmezanu i 1 łyżką Prosciutto Bits na koper włoski. Następnie połóż warstwę cukinii i warstwę czerwonej kapusty. Ponownie dopraw solą i pieprzem do smaku i posyp parmezanem i Prosciutto Bits. Połóż warstwę marchewek na wierzchu i wykończ niewielką ilością parmezanu i Prosciutto Bits.
Podawaj sałatki w temperaturze pokojowej. Podaj winegret przy stole. Pozwól gościom doprawiać sałatki i mieszać warstwy.