Sałatka Gialina ' s Kale & Farro z awokado
Sałatka Gialina Kale & Farro z awokado może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 217 kalorii, 5G białka, oraz 11g tłuszczu każdy. Na 1,45 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz toskański jarmuż, farro, koszerną sól i pieprz oraz kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za wegańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 87%. Ten wynik jest znakomity. Podobne przepisy to Zimowa sałatka z cytrusów i awokado z Farro i orzechami laskowymi, Sałatka Farro i jarmuż, oraz Sałatka Farro z sardynkami i jarmużem.
Instrukcje
Aby zrobić opatrunek, umieść wszystkie składniki opatrunku w blenderze lub robocie kuchennym i zmiksuj, aż będzie gładka, lub użyj blendera zanurzeniowego, aby zmiksować wszystkie składniki w misce.
Aby zrobić sałatkę, przynieś mały garnek osolonej wody do wrzenia.
Dodać farro i gotować do miękkości, 16 do 18 protokół.
Odcedzić, spłukać zimną wodą do ostygnięcia, a następnie dobrze spuścić.
Odciąć wszelkie twarde końce, a następnie drobno pokroić łodygi i rozerwać liście jarmużu na małe kawałki wielkości kęsa.
Umieścić zarówno łodygi i liście w dużej salaterce.
Dodaj awokado, marchew, i farro.
Dodać połowę opatrunku i wrzucić do połączenia.
Dodaj więcej opatrunku w razie potrzeby. Doprawić do smaku solą i pieprzem i podawać.
Aby usunąć łodygi z boćwiny lub jarmużu, zacznij od przycinania końców łodygi. Następnie trzymaj liść za łodygę w jednej ręce, a drugą ręką rozrywaj liście z łodygi na kawałki wielkości ugryzienia. Aby uzyskać czystsze łodygi, użyj noża, aby wyciąć liście z łodygi po obu stronach w spiczasty Trójkąt.
Przedrukowane za zgodą Root to Stalk Cooking przez Tara Duggan, © 2013 Ten Speed PressTARA DUGGAN jest pisarzem dla sekcji Food & Wine San Francisco Chronicle i autorem trzech poprzednich książek kucharskich, w tym blue Bottle Craft of Coffee i pracującego kucharza. Absolwentka California Culinary Academy, jest laureatką Nagrody Dziennikarskiej Fundacji Jamesa Bearda. Jej teksty pojawiły się w New York Times, The Denver Post, Chicago Tribune i Toronto Star. Tara, jej mąż i ich dwie córki mieszkają w San Francisco i lubią spędzać czas na rodzinnej farmie off-the-grid w północnej Kalifornii, gdzie dostaje swoje pomysły na to, co zrobić z wszelkiego rodzaju resztkami kuchni.