Sałatka Frisee z Lardonami i gotowanymi jajkami
Sałatka Frisee z Lardonami i gotowanymi jajkami to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przystawka. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 12g białka, 21g tłuszczu, oraz w sumie 260 kalorii. Przepis ten służy 4. Na 1,71 zł za porcję, ten przepis okładki 18% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz bekon, frisee, szalotkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 50%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Sałatka Frisee z Lardonami i gotowanymi jajkami, Frisee z Lardonami i gotowanymi jajkami, oraz Sałatka Frisée Z Pancettanem I Gotowanymi Jajkami podobnych receptur.
Instrukcje
Oderwij frisee na kawałki wielkości gryzienia i włóż do dużej miski. Jeśli używasz boczku slab, pokrój wzdłuż na plastry o grubości 1/4 cala.
Plastry boczku pokroić w poprzek na patyczki o grubości 1/4 cala (lardony).
W ciężkiej patelni gotować boczek na umiarkowanym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż złociste i usunąć patelnię z ognia.
Przygotuj kolejną patelnię z 1-calową ciepłą wodą. Do połowy napełnić 4-kwartowy rondel wodą i wymieszać w białym occie. Przynieś płyn do gołego gotowania na wolnym ogniu. Rozbij każde jajko na filiżankę. Wsuń 1 jajko do gotującego się płynu i natychmiast wepchnij białe żółtko łyżką, delikatnie przesuwając jajko. (Jajko stanie się owalne, z żółtkiem całkowicie pokrytym białym.)
Dodaj pozostałe 3 jajka w ten sam sposób. Jajka gotujemy na wolnym ogniu około 1 i pół minuty dla żółtek cieknących do około 3 minut dla żółtek jędrnych. (Podawanie tej sałatki z cieknącymi, Nie w pełni ugotowanymi żółtkami może być niepokojące, jeśli występuje problem z salmonellą w Twojej okolicy.) Natychmiast przenieść jajka na patelnię z ciepłą wodą. Podgrzej boczek na patelni na umiarkowanym ogniu.
Dodać szalotkę i gotować, mieszając, 1 minutę.
Dodaj ocet z czerwonego wina i gotuj 5 sekund. Natychmiast wlać gorący sos na frisee i wrzucić sól i pieprz do smaku. Podziel sałatkę na 4 talerze i top z odsączonymi jajkami. Jajka doprawiamy solą i pieprzem i od razu podajemy sałatkę.